CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Sportcentrum

1999. november 16., kedd 00:00


Negatív férfi csúcs

Kaposvári kosaras kudarc

NBI A CSOPORT NŐI KOSÁRLABDA MÉRKŐZÉS:

ZALA VOLÁN - GYSEV-RINGA 49:72 (21:42)


A bajnokság első körének befejező mérkőzése az utolsó Euroliga mérkőzés után 44 órával kezdődött, így a vendégek nem voltak teljesen pihentek. Ennek ellenére a soproni csapat az első nyolc perc után elhúzott a zalaiaktól és kétséget sem hagyott arra vonatkozóan, hogy ki fogja nyerni a találkozót. A találkozó 14. Percében egyedül Eördögh Edit maradt a pályán és a frissen beállt cseresor a félidő végére kétszer annyi pontot szerzett, mint a hazaiak.

A második félidőben csak annyit adott ki magából az elmúlt évi bajnok, amennyi ahhoz kellett, hogy gond nélkül győztesként vonulhasson az öltözőbe. Eördögh Edit amíg pályán volt nagyszerű teljesítményt mutatott a játék minden elemében. Ez biztató a jövőre nézve, hiszen csütörtökön már Comoban játsza a GYSEV-RINGA a következő Euroliga mérkőzését.

A GYSEV-RINGA kosárdobói: DONKÓ 11/3, EÖRDÖGH 22/6, MANDIC 10, Radnóty 6, Vilipic 5, Poto 2, Dénes 2, BÉRES 10, Hollósy 4.

NBI A CSOPORT FÉRFI KOSÁRLABDA MÉRKŐZÉS:

KAPOSVÁRI KLIMA SE - SOPRONI ÁSZOK KC 62:38 (18:11)


Rendkívül kevés pontot dobtak a csapatok az első félidőben. Ennek két oka van. Először is a védekezésbe adtak bele sok energiát, másodszer pedig csapnivalóan dobtak. Érdekes, hogy a második félidő 8. percében a soproniak vezettek 3 ponttal, ezután azonban mind védekezésben, mind támadásban igen szerényen teljesítettek és ennek lett az eredménye a férfi kosarasok között ritkán előforduló pontszegény teljesítmény. Egy félidőben 11 pontot dobni és az egész mérkőzésen összesen 38 pontot, az minősíthetetlenül gyenge teljesítmény. Azért vagyunk szomorúak, mert ezt a szégyent egy soproni csapat érte el.

A Soproni Ászok KC kosárdobói: Pavicevic 7/3, Alexe 8, Green 9, Stan 4, CSAPLÁR NAGY A. 10.

NBI B CSOPORT FÉRFI KOSÁRLABDA MÉRKŐZÉS:

SMAFC ROTO ELZETT - KANIZSA KK 85:83 (44:38)


Az igen fontos mérkőzés elején a kanizsaiak szereztek előnyt pontos 3 pontosakkal. Ezután a SMAFC felgyorsította a játékot és Pojbics valamint Molnár kosaraival a 10. percre 8 pontos vezetésre tettek szert. A félidő hátralevő részében a vendégek a zóna védekezést alkalmazták, azonban ez nem volt eredményes, mivel Szlávik J. és Vavra P. három pontosaival szinte szétzúzták azt.

A második félidőben az emberfogásra átállt ellenféllel egy izgalmas és színvonalas mérkőzés alakult ki. A 29. Percben egyenlíteni tudtak a nagykanizsaiak. Mogyorósy kipontozódása után Pojbics és Gáll között nagy dobóverseny alakult ki. A befejezés előtt 55 másodperccel még 4 ponttal vezetett a SMAFC, de a vendégektől Gáll és Pallag triplát dobott. Szerencsére Palotai P. 4 sikeres személyi dobásával a győzelem mégis Sopronban maradt.

A SMFC-ROTO ELZETT kosárdobói: PALOTAI P. 11/3, MOLNÁR 14, POJBICS 24, Mogyorósy 4, SZLÁVIK 18/6, Kotlik 4, Vavra A. 2, Vavra P. 8/6.