CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Városháza

2003. augusztus 28., csütörtök 00:35


A nyári szünet utáni első közgyűlésen az előzetes tervek szerint huszonhárom napirendi pontban, gazdasági és személyi kérdésekről dönt a képviselő testület augusztus 28-án.

Közgyűlés előtt

Közgyűlés előtt

A nyári szünet utáni első közgyűlésen az előzetes tervek szerint huszonhárom napirendi pontban, gazdasági és személyi kérdésekről dönt a képviselő testület augusztus 28-án.
A napirendi pontok témáit a múlt héten már megtárgyalták a bizottságok, és augusztus 25-én a Helyi Érdekegyeztető Tanács is több kérdésben kifejtette véleményét.

Kalmár István alpolgármester múlt heti, a közgyűlés napirendi pontjairól tartott sajtótájékoztatóján részletesen is ismertette  a legfontosabbnak ítélt témákat.
A Soproni Erzsébet Kórház aneszteziológiai és diagnosztikai berendezései cseréjéhez szükséges 40%-os fenntartói/tulajdonosi önrész vállalásával kapcsolatban elmondta, hogy erre a város legnagyobb intézménye színvonalának megtartása, illetve fejlesztése érdekében van szükség .
A Hotel Rózsadomb, illetve az RDMB Kft. eladása céljából 2001. decemberében kötött harminchat közvetítői szerződés megszüntetéséről is dönt a közgyűlés, az alpolgármester reméli, hogy egy újabb  konstrukcióban is jelentkeznek közvetítők.
A Soproni Ingatlankezelő Kft. és a Soproni Távhőszolgáltató Kft. könyvvizsgálói feladatainak ellátására négy pályázó közül választhat az önkormányzat, az Ipari és Innovációs Park ügyvezetője a tizenegy érvényesen pályázó jelölt közül kerül megválasztásra.
Az önkormányzati ingatlanok pontosítása miatt szükséges a  vagyonrendelet módosítása, a negyven millió forint hitel felvétele a stadion rekonstrukció befejezését szolgálja. A városvezetés számított az esetlegesen felmerülő plusz költségekre, de ennek mértékét csak a rekonstrukció utolsó fázisában lehetett pontosan meghatározni.
A Lehár Ferenc  utca -Thökölyi tér és SLC pálya Ikva patak - Lackner Kristóf utca által határolt területek csapadékvíz elvezetés megvalósítása során fel nem használt címzett támogatásról való lemondásról is döntenek a képviselők.
A TB finanszírozott orvosokat két parkoló kedvezményes megváltásával kívánja támogatni az önkormányzat,  az iparosított technológiával épült lakóépületek energiatakarékos korszerűsítésére és teljes felújítására új épületfelújítási programok elfogadásával támogatja a testület az állami és önkormányzati forrásokra pályázó soproniakat.
Kalmár István jelezte, hogy amennyiben több pályázó jelentkezik, mint a rendelkezésre álló keret, az önkormányzat megemeli az önrészét.
A Sopronbánfalva-Kutyahegy és környéke városrész Szabályozási Tervének és Helyi Építési Szabályzatának módosítása, a tanévi feladatváltozásokkal kapcsolatos előterjesztés, amely a foglalkoztatott pedagógusok számának növelését jelenti, és  az önkormányzat 2003. I. félévi költségvetési gazdálkodásáról  szóló beszámoló mellett, a személyi kérdések közül a jegyzői pályázat nyertesének kihirdetésével zárja tervezett napirendi pontjait a közgyűlés.

Kapcsolódó cikk:
Sopron Megyei Jogú Város közgyűlése - napirendi pontok

tsz