CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Városháza

2003. augusztus 28., csütörtök 21:50


Személyi döntések és Sopronért Díj átadása az augusztus 28-ai közgyűlésen

Személyi döntések és Sopronért Díj átadása az augusztus 28-ai közgyűlésen

Az augusztus 28-ai közgyűlésen a gazdasági kérdések megtárgyalása mellett több fontos személyi döntést is hozott a képviselő testület.
A Soproni Ipari és Innovációs Park Kft. ügyvezetői feladatainak ellátására kiírt pályázat nyertese Kaufmann Ilona eddigi megbízott ügyvezető, aki a döntés alapján három évre, 2006-ig kapta megbizatását.


Kaufmann Ilona a pályázati eredmény kihirdetése közben

A közgyűlés szünetében Bodnár László, a Matáv szolgáltatási és logisztikai vezérigazgató-helyettese  Sopron Megyei Jogú Város Közgyűlésétől a város labdarugásáért  végzett támogatási tevékenységéért "Sopronért Díj"-at vett át. A kitüntetéssel járó pénzjutalmat Bodnár László a "Sopron és vonzáskörzet korszeríí egészségügyí ellátásáért alapítvány" részére ajánlotta fel.
"Sopronért Díj"-at a város fejlődéséért, nemzetközi hírnevének növeléséért kiemelkedő tevékenységet végzők részére adományoz a Közgyűlés. A díj mellé bruttó 100.000 forint pénzjutalom jár, melyet Bodnár László az SZJA levonása után nettó 100.000 forintra egészített ki. Az összeget felajánlotta a "Sopron és vonzáskörzet korszerű egészségügyi ellátásáért alapítvány" részére, melyet az alapítvány a soproni Erzsébet kórház gyermekosztályának támogatására fordít. Az adományt a Matáv, az egyéni dolgozói adományhoz hozzáadott vállalati hozzájárulás formájában, további 100.000 forinttal egészítette  ki a vállalat KEA programjának keretében.


Bodnár  László átveszi a kitüntetést Kalmár István alpolgármestertől

A Sopron és vonzáskörzete korszerű egiészségügyi ellátásáért alapítvány1990 óta támogatja a soproni kórház tevékenységét. Többek között támogatták a soproni kórház rendelőintézetének rekonstrukcióját, és folyamatosan hozzájárulnak korszerű gyógyászati eszközök beszerzéséhez az intézmény részére. A gyermekosztály számára felajánlott adományokat az alapítványon belül külön kezelik.


Bodnár  László átadja az adományt Tóth Péter osztályvezető főorvosnak

Bodnár László beszédében kiemelte, hogy tevékenységében  segítségére volt vállalata, valamint a város intézményei. Köszönetet mondott az Önkormányzatnak azért, hogy a privatizáció során tulajdonosként is részt vállalt a  labdarugó csapat támogatásában. Reményét fejezte ki, hogy egy két éven belül a csapat akár a nemzetközi porondon is megmérettetheti magát.

Sopron Városi Gyermek- és Ifjúsági Alapítvány alapító okiratának módosításával a testület Rajnai Károlyt nevezte ki a kuratórium elnökévé.

A Soproni Gyermekjóléti Központ magasabb vezetői pályázatának elbírálásáról is döntöttek a képviselők, Tengerdi Antalt bízták meg az intézmény vezetésével.
 


Dr. Galambos György Sopron újonnan kinevezett jegyzője
még jelöltként a közgyűlés szünetében

A jegyzői pályázat elbírálása zárta a személyi döntések sorát. A több évtizedes soproni közigazgatási, és Nagycenken szerzett jegyzői tapasztalatot szerzett Galambos György tér vissza a Városházára.

tsz