CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Hírek - események

2003. augusztus 29., péntek 23:42


Klingenbach-Sopron: az ömilliomodik utast köszöntötték

    Klingenbach-Sopron: az ömilliomodik utast köszöntötték

    Az évek óta megszokott forgatókönyv szerint zajlott le a Klingenbach-Sopron átkelőnél az a jelenet, amely során az országba való belépésre jelentkező személygépkocsik egyikét félreállítatták, majd ezt követően az érthetően nem kevéssé meglepődött vezetővel és utasaival közölték, hogy semmi gond nincs, csupán az ötmilliomodik határon átkelő személyként köszöntik őt.
    Azon mindenki elgondolkodhat, hogy abban a néhány másodpercben, amíg a félreállítattásuk okát pontosan megértik, valamint az ajándékcsomagot meglátják mit élnek át a derék utasok...Tény, hogy az elmúlt tíz év alatt, amióta az ötmilliomodik utas köszöntése immár hagyománnyá vált a soproni határátkelőnél sokféleképpen reagáltak a ,,felköszöntöttek."

Kalmár István alpolgármester, Wilfing Ferenc kabinetfőnök a határőrparancsnokkal

    Idén Kalmár István alpolgármester, Wilfing Ferenc polgármesteri kabinetfőnök, valamint Kovács László, az önkormányzat Kulturális Bizottságának elnöke és Bertha Árpád önkorményzati képviselő köszöntötte Werner Knyz bécsi mérnököt és utastársát Rosa Strebingert, akik – a meglepetés pillanatait követően – láthatóan örültek a hirtelen jött ,,ünneplésnek". Werner Knyz és Rosa Strebinger gyakori vendég Sopronban. Elmondták, mindketten szeretnek idejönni, szeretik a város.
    Minden évben a statisztikai nyilvántartásból derül ki egyértelműen, hogy kik azok, akiket a különleges üdvözlés ismertetett módjával fogadnak a város és az ország határában.

    Évente körülbelül nyolcmillióan lépik át az országhatárt a soproni határátkelőnél. Tavalyhoz képest, a megfelelő időszakot tekintve,  idén valamennyivel csökkent a belépő utasok száma, ezért az elmúlt évi jubileumi utas-köszöntés valamivel korábbi időpontban  történt meg, annyival, amennyivel az idegenforgalom visszaesését jellemző mutatók szerint is reális.
    Egyébként a mai napot nagyon élénk utas forgalom jellemezte, amely az előrejelzések szerint a hét végén is folytatódik majd a soproni határátkelőnél, ahol az ötmilliomodik utas egyúttal 2,5 millió eddigi belépett személygépkocsit jelent.

T.É.