CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Hírek - események

2003. szeptember 01., hétfő 01:03


Ciklusokon átívelő, példaértékű összefogás

Villanyfényes szezonnyitó a megújult Káposztás utcai Városi Labdarúgó Stadionban

Villanyfényes szezonnyitó a megújult Káposztás utcai Városi Labdarúgó Stadionban.
 

A rekonstrukciós program keretében  megújult Káposztás utcai Városi Labdarúgó Stadionban rendezték  meg - először villanyfényes megvilágításban - a Matáv FC Sopron - Pécsi MSC bajnoki labdarugó mérkőzést. Az ünnepi program keretében 18 órától gyermek labdarúgó mérkőzést láthattak az érdeklődők.

A rekonstrukciót támogatók és kivitelezők számára rendezett fogadáson Mesterházy Attila a Gyermek, Ifjúsági és Sportminisztérium  politikai államtitkára mondott köszöntőt.


Ágota Gábor az előző ciklus alpolgármestere,
Mesterházy Attila a Gyermek, Ifjúsági és Sportminisztérium  politikai államtitkára,
Hruby József és Kalmár István alpolgármesterek

Mindig öröm egy államtitkár számára, különösen a Sportminisztériumból, ha bárhol az országban sportlétesítményt adhat át. Különösen fontos Sopronban , hiszen  példaértékű az egész ország számára, hogy a nagy országos politikai csatározások közt  a ciklusokon átívelő, az előző kormány által elkezdett és a jelenlegi kormány által folytatott stadion rekonstrukciós programot kellemes környezetben, a politikai vitáktól mentesen hajtották végre és  szeptember végére befejeződhet a beruházás - mondta az államtitkár.

Kalmár István alpolgármester a város képviseletében, valamint a Matáv Sopron Labdarúgó Clubot üzemeltető Kft. huszonöt százalékkal rendelkező résztulajdonosaként, illetve  a  stadion tulajdonosaként,  köszöntötte a szurkolókat és megköszönte Mesterházy Attilának, hogy a Gyermek, Ifjúsági és Sportminisztérium  hatvan százalékos arányban  támogattta a hatszáz milliós  beruházást. Az alpolgármester örömét fejezte ki, hogy az elmúlt négy forduló után egy olyan csapattal gazdagodott a város, amelynek játékosai ha kell "meghalnak a pályán".


 

Kalmár István köszöntötte Bodnár Lászlót a Matáv szolgáltatási és logisztikai vezérigazgató-helyettesét, aki a legutóbbi önkormányzati közgyűlésen vehette át a Sopronért díjat az elmúlt tíz évben a csapatért végzett tevékenységéért. A csapatok bevonulásaés a Himnusz után Bodnár Lázló ünnepi kezdő rúgásával került sor az első soproni villanyfényes mérkőzésre.

tsz