CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: SopronMedia

2003. szeptember 01., hétfő 22:40


A Kipcalor Kft. közérdekű közleménye- Ülésezett a Ringa Rt válságstábja- Az Erdőmérnöki Kar tanévnyitója

Hírek, események

A Kipcalor Kft. közérdekű közleménye A Kipcalor Kft. örömmel tájékoztatja Sopron városának lakótelepi lakosságát, hogy a gázmotoros erőmű beruházás és a szokásos nyári karbantartási munkák miatt leállított melegvíz-szolgáltatás újraindult, a képviselőtestület által jóváhagyott határidőhöz képest négy nappal korábban. A Kipcalor Kft. ezúton is köszöni a lakosság megértését és türelmét.

Ülésezett a Ringa Rt válságstábja A Ringa Rt. kapuvári gyára ügyében ülésező válságstáb hétfőn reggel ülést tartott, melyen értékelte az elmúlt hét eseményeit és a következő döntéseket hozta:
Kijelölte a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztériumban tárgyaló delegációt. Tagjai: Ivanics Ferenc országgyűlési képviselő, a válságstáb elnöke; Dr. Biró Péter Kapuvár polgármestere, Pászli Tibor a Ringa Rt. szakszervezeti elnöke, Fenyőházi Tibor a megyei Gazdakörök elnöke. Ivanics Ferenc kérte, hogy már e héten kerüljön sor a találkozóra a válságstáb és a kormány képviselői között. Ennek megfelelően a kapuvári válságstáb és Dr. Németh Imre, az FVM minisztere között szerdán 15 órakor kerül sor a megbeszélésre. A válságstáb javasolta a város polgármesterének, hogy hívjon össze rendkívüli testületi ülést a Ringa Rt. eladását tartalmazó pályázati kiírásnak a város önkormányzata által történő megvásárlása miatt. A válságstáb megállapította, egyedüli járható útnak a gyár újraindítását, valamint a termelők, és a dolgozók résztulajdonossá válását látja.

A NyME Erdőmérnöki Kar tanévnyitója A Nyugat-Magyarországi Egyetem Erdőmérnöki Karának ünnepélyes tanévnyitójára kerül sor szeptember 3-án, 14.00 órakor a Liszt Ferenc Kulturális és Konferencia Központban.