CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Sportcentrum

2003. szeptember 05., péntek 23:14


A Milan nyerte a Szuper-kupát

Focinapló - 2003. augusztus

Focinapló - 2003. augusztus

Néhány érdekesség a világ labdarúgásából

augusztus 6. A Bajnokok Ligája második selejtezőkörében a magyar bajnok MTK a finn HJK Helsinki csapatával mérkőzött. Az MTK a hazai találkozón bíztató 3:1 arányú győzelmet aratott, míg a visszavágón 0:1-re kapott ki, ezzel továbbjutott. A következő ellenfél a skót Celtic Glasgow lesz, szóval mély víz !

augusztus 17. Ausztriában viszonylag korán elkezdődtek a bajnoki küzdelmek. Az első bécsi rangadón az idei listavezető Rapid Wien telt ház (18.000 néző) előtt fogadta a tavalyi bajnok Austria Wien gárdáját. A változatos mérkőzésen 2:0-ás zöld-fehér vezetés után a violák még 2:2-re javítani tudtak.

augusztus 20. Muraszombaton érdektelen és tét nélküli barátságos mérkőzésen találkozott Szlovénia és Magyarország nemzeti együttese, a szlovén gárda nyert 2:1-re, egyéb érdekesség nem történt.

augusztus 26. Befejeződtek az idei UEFA-Intertotó-kupa küzdelmei, idén is három topligás csapat jutott az UEFA-kupa főtáblájára, mégpedig a német Schalke 04, az olasz Perugia, és a spanyol Villareal.

augusztus 27. A nemzetközi kupák első fordulójából az MTK szégyenteljes teljesítménnyel búcsúzott a Celtic Glasgow ellen (0:4 itthon, 0:1), a Ferencváros simán továbbjutott a máltai Birkirkara (5:0, 1:0), míg a Debrecen nagy nehezen továbbment a litván Ekranas Panevezys ellen (1:1, 2:1).

augusztus 29. Hagyományosan Monacoban rendezték az Európai Szuper Kupa döntőjét, itt a BL-győztes Milan Sevcsenko góljával 1:0-ra legyőzte az UEFA-Kupa győztesét, a Porto csapatát.