CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Városháza

2003. szeptember 10., szerda 01:04


A nyeremény: egy hét Sopronban

Vendégek Belgiumból

A nyeremény: egy hét Sopronban
- Vendégek Belgiumból -

    Egy Sopronban eltöltendő hét volt a nyereménye annak a vetélkedőnek, amelyet a tavaly decemberben a belgiumi Eupenben a négy napig tartó – népművészeti kirakodóvásárral, étel-, italkóstolóval, néptáncos bemutatóval, dzsesszkoncerttel egybekötött – , Sopront bemutató eseményen rendeztek.
    A vetélkedő boldog nyertese Linda Schmitz, harmincnégy éves ápolónő harmadmagával – testvérével és barátnőjével – érkezett Sopronba.
    A tizenkét órás autóutat megtett vendégek először járnak Magyarországon; elmondták: a város sajátos történelmi hangulata mellett leginkább az itt élők közvetlensége, segítőkészsége tűnt fel nekik.
 

Schmitz Linda, a soproni vetélkedő nyertese 

    A programokban gazdag hét alatt, a városnézés, múzeumlátogatás, Sopron környékének bejárása mellett a jellegzetes soproni ételeket, italokat is megkóstolták a vendégek, akik azt már elhatározták, hogy soproni Kékfrankost mindenképpen visznek majd emlékbe.
    Schmitz Rainer elektrotechnikus úgy találja, hogy az Európai Unióba készülő Magyarország nem sokban különbözik a többi uniós tagállamtól. A Polgármesteri Hivatalban Németh Éva irodavezető köszöntötte a vendégeket, akiknek elmondta: turistaként is visszavárja őket Sopron.
 

Német Éva irodavezető és a vendégekkel: Schmitz Linda, Sonja Poqvay és  Schmitz Rainer 

B.T.É.

Kapcsolódó cikk:
Belgiumi Magyar Hét soproni résztvevőkkel
Jó volt Belgiumban magyarnak lenni