CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: SopronMedia

2003. szeptember 10., szerda 01:43


Amit a kábítószerről tudni kell- Sorskérdésekről a Kálvin Körben- Vendégek a Városházán- A Természetbarát-forrás ünnepélyes avatása- Kézműves foglalkozás- Atillától Szent Istvánig: Szent Korona tan

Hírek, események

’Amit a kábítószerről tudni kell’ címmel a Soproni Rendészeti Szakközépiskolában nyílt kiállítás a tegnap. A négy éve összeállított, és azóta vándorkiállításként több településen bemutatott információs anyag Rendőrség Történelmi Múzeumának anyagát képezi. Családtagoknak, pedagógusoknak, nevelőknek egyaránt szól a tárlat, amelyet a soproni rendészeti Szakközépiskolában október 8-ig nézhetnek meg az érdeklődők.

Sorskérdésekről a Kálvin Körben A Nemzeti Színház élén eltöltött időszakról, nemzetünk és kultúránk sorskérdésiről szólt Ablonczy László író, kritikus Kálvin Körben tartott előadása.A református családi indíttatás, majd a sárospataki és debreceni diákévek által is megalapozott hitéről, a színházhoz való kötődéseiről, élete sorsfordulóiról tartott személyes hangvételű előadást Ablonczy László író, kritikus a Soproni Kálvin Körben. Az előadásról rövidesen részletesen beszámolunk.

Államtitkári látogatás és vendégek Kemptenből Kalmár István alpolgármester a mai napon a soproni Városházán Benedek Fülöp címzetes államtitkárt fogadja. 2003. szeptember 11-én pedig, Kemptenből érkező vendégeket köszönt majd a soproni Városháza dísztermében.

A Természetbarát-forrás ünnepélyes avatása 2003. szeptember 10-én szerdán 11:00 órakor a teljesen megújított Természetbarát-forrás ünnepélyes avatására kerül sor a Szalamandra tónál. A rendezvény szervezője a Castanea Környezetvédelmi Egyesület

Kézműves foglalkozás 2003. szeptember 11-én csütörtökön, 17:00 órakor a Boldog Gizella kézműves csoport szervezésében kézműves napot tartanak a Bán János Katolikus Közösségi Házban (Halász u. 38.)

,,...Folyóvizen innen és túl életnek fája vala..." - Atillától Szent Istvánig- címmel a soproni Polgári Körök Szövetségének szervezésében a Szent Korona misztériumáról és tanáról szóló témakörben Dr. Varga Tibor jogtörténész tart előadást a Wrenckh Ede Közösségi Házban, a Sopron, Szent György u. 7. szám alatti Jezsiuta teremben. A rendezvény időpontja: 2003. szeptember 11, 18.30 óra.