CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: SopronMedia

2003. szeptember 12., péntek 12:05


Az Ikva Rádió hírei


Gyermek istentiszteletet tart vasárnap délután négy órakor a Petőfi tér 6.szám alatt, a volt KISZÖV Művelődési Házban a Soproni Baptista Gyülekezet. A kisebbek számára játékos gyermekfelügyeletet biztosítanak. Szeretettel várják a családokat, a 6-12 évesekkel együtt, az összejövetel témája a gyermeki félelmek és azok leküzdése.

Nemzetközi határmenti rádióamatőr találkozó kezdődött (péntek) a Brennbergi Ifjúsági Táborban, a mai napon érkeznek a résztvevők, a rendezvényt holnap 10 órakor nyitják meg. A rendezők több mint 2000 rádióamatőr részvételére számítanak.

A mozgásukban korlátozott személyek közlekedésének megkönnyítésére akadálymentesített ügyfélfogadót alakítottak ki a soproni Okmányirodában. Az ünnepélyes átadásra ma 11.00 órakor kerül sor. Ugyancsak ma mutatja be Kalmár István alpolgármester a sajtó képviselőinek a Kisalföld Volán Rt alacsony magasságú autóbuszát.

Hagyományteremtő céllal rendezik meg holnap Bánfalván az őszi búcsút. Délután négy órakor szentmise lesz, majd kulturális bemutatók váltják egymást, végül bállal zárul a búcsú. Játszik a Friedrich-trió.

Holnap elmarad a Castanea Környezetvédelmi Egyesület által meghirdetett félnapos ruszti kerékpártúra.

Ma délután négy órakor az Orsi utánpótlás kosárlabda egyesülete mutatkozik a GYIK nagytermében. A helyszínen tagtoborzó közgyűlésre várják szeretettel az érdeklődőket.

Jó minőségű használt ruhák vásárát rendezi meg holnap 8.00-12.00 óra között az Éltető erő Alapítvány a rák Ellen. A vásár helye a dr.Wrenkh Ede Közösségi Ház a Szent György utca 7.szám alatt.

Új orgonát kapott a soproni Berzsenyi Dániel Evangélikus Líceum. A patinás iskola a jövőben kántorképzést szeretne bevezetni, amihez nagy segítséget nyújthat a hangszer. Az orgona Mórról érkezett az Országos Evangélikus Egyház jóvoltából. A diákok egyelőre választott tárgyként az idei tanévtől heti egy alkalommal tanulhatnak orgonálni. Az ünnepélyes hangszerszentelésen Ittzés János, a Nyugati Evangélikus Egyházkerület püspöke is részt vett.

Megnyitotta kapuit a Ligno Novum Woodtech Faipari Szakkiállítás . Az 13 éves múltra visszatekintő rendezvény idén 20 ezer négyzetméteres területen 203 kiállítóval várja szombatig a faipar után érdeklődőket.

Ötödik alkalommal rendezik meg a Mentálhigiénés Napokat a Gyermek és Ifjúsági Központban szeptember 24-és 25-én. A szervezők kérik, hogy az érdeklődők 15-ig jelezzék részvételi szándékukat az 511-215-ös telefonszámon, Farkas Anikónál.

A soproni Tigrisek fiú kosárlabdázókat nevelő utánpótlás egyesület toborzót hírdet szeptember hónapban különböző korosztályokban 1986-1996 között született fiúk számára.
Jelentkezni lehet szeptember hó minden keddjén:
14.0 órától a Hunyadi János Evangélikus Általános Iskola
16.00 órától a Deák téri Általános Iskola
19.30 órától a Sportcentrum kistermében

A Rendészeti Szakközépiskola éleslövészetet tart szeptember 9, 10, 11, 12, 15, 16, 17, 18, 19, 22, 23, 24, 25, 26, 29, 30-án 8-13 óráig a harkai katonai lőtéren.