CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Közélet

2003. szeptember 12., péntek 21:27


,,Hamis vádak és a tények” – Összefoglaló a jóléti fordulat eredményeiről 2002-2003.

Az MSZP sajtótájékoztatója

,,Hamis vádak és a tények” – Összefoglaló a jóléti fordulat eredményeiről 2002-2003.

    ,,Hamis vádak és a tények" címmel minden család postaládájába eljut a napokban az a 16 oldalas brosúra, amely a Medgyessy-kormány által megvalósított jóléti fordulat döntő lépéseit hivatott bizonyítani.

Keizler Kálmán irodavezető és Kránitz László országgyűlési képviselő

- A FIDESZ politikusai nap mint nap alaptalan vádakkal és rágalmakkal próbálják elferdíteni az MSZP-kormány eredményeit, és elterelni a figyelmet az elmúlt négy év mulasztásairól, korrupciós ügyeiről - mondta Kránitz László, az MSZP országgyűlési képviselője Sopronban tartott sajtótájékoztatóján.

    Kránitz László elmondta : az MSZP vezette kormány a meghirdetett kormányprogram megvalósításán dolgozik, és nem fogja durva és méltatlan vitákra pazarolni idejét, de azt sem hagyja, hogy a FIDESZ hazugságokkal tévessze meg az embereket, akik nyugalomra és békére vágynak.

Az országgyűlési képviselő kifejtette: nem megvalósítatlan választási ígéretek és nem forrásmegvonások jellemzik a kormány munkáját, hanem a racionalitást szolgáló, takarékos intézkedések, amelyek egy mindennapi háztartásban is természetesek; kijelentette: az embereket nem lehet becsapni. Több mint nyolcszázötven-ezer embert érintettek azok az intézkedések, amelyek a minimálbér, a közalkalmazotti bérek emelésével, a foglalkoztatottak számával, valamint a nyugdíjak reálértékének növekedésével kapcsolatosak. A családtámogatás, az iskolkezdés, a lakástámogatások, a gazdák támogatása, a vállalkozások versenyképességének javítása, illetve azok számadatai mind azt támasztják alá, hogy az  MSZP vezette kormány teszi a dolgát és megtartja ígéreteit - fejtette ki Kránitz László.


    A továbbiakban Keizler Kálmán a meghirdetett kampány technikai részét ismertette.

Elmondta : 2002. október 21-én véget ért az előző választási kampány, amelyet – egy kis pihenő után – a következőre való felkészülés követ.
    Ron Werber, az MSZP kampányvezetője csapatjátékot tervez, amelynek a logoja és a jelképe a ,,V" alakban vonuló vadludak, amelyeknél az elfáradt vezetőt, ha kell, felváltja a társa. Keizler Kálmán arról is beszámolt, hogy a kampányra való felkészülés alkalmával több hónapos – pszichológiai, logisztikai, koordinációs és politikai felkészítést adó – tréningen választókerületenként hárman vettek részt, olyanok, akik majd a szervezői teendőket is ellátják a továbbiakban. A sajtótájékoztatón az is elhangzott, hogy az MSZP az Európai Parlamenti választási kampány próbájának tartja a jelenlegit.
    Kránitz László képviselő kérdésre válaszolva kifejtette: az MSZP-n belüli, felszínre került feszültségek megoldhatók, ugyanakkor jónak tartotta, hogy azok most merültek fel, és nem a választásokhoz közelebbi időpontban. A politikus a közvéleménykutatási adatokra alapozott kérdésre válaszolva, úgy vélte: az MSZP-től elfordult szavazók nem pártoltak át a jobboldalra, csak kivárnak, ugyanakkor hangsúlyozta: az MSZP bízik a 2006-os választás sikerében, mert a választási ígéretek 2006-ig teljesülnek.
    Keizler Kálmán bejelentette: Kránitz László országgyűlési képviselő a külügyi bizottság tagjaként, az MSZP képviseletében tagja lesz a Spanyolországba utazó magyar delegációnak.

T.É.