CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Közélet

2003. szeptember 13., szombat 00:58


Megbeszélés Sopron városmarketing politikájának meghatározásáról

Pannonia Menedzser Klub Idegenforgalmi Munkabizottsága

Pannonia Menedzser Klub

2003. szeptember 11-én a Teátrum étteremben tartotta ülését a Pannonia Menedzser Klub Idegenforgalmi Munkabizottsága.
A megbeszélésen, amelyen  idegenforgalmi vállalkozók, az Önkormányzat részérõl Hruby József alpolgármester és Wilfing Ferenc kabinetfõnök vett részt, a GKI Gazdaságkutató Rt. munkatársai bemutatták az általuk készített, Sopron városmarketing politikájának meghatározását célzó tanulmányt.
A vállalkozók részérõl Hencz József kifejtette, hogy a tanulmány több mint egy turizmus koncepció, ugyanakkor szükségesnek tartotta a tanulmány összegzéseként egy konkrét cselekvési terv meghatározását. A vállalkozók további hozzászólásaikkal sürgették, a turisztikai rendezvények önkormányzati szinten való koordinálását, összefogását. Ungyanakkor az idegenforgalmi szakemberek fontosnak tartják a különféle városi és kistérségi programok rendezési jogának hosszú távú bérbe adását, az önkormányzat részérõl anyagi támogatás lehetõségének hiányában vállalkozóbarát politika folytatását.
Hruby József alpolgármester szólt arról, hogy a legújabb javaslatokat is figyelembe véve a kiegészített tanulmányt október-novemberben a Liszt Ferenc Konferencia és Kulturális Központban széleskörû vitafórum keretében kívánják a város polgárival megismertetni, a döntés elõkészítés folyamatában olyan konszenzust kialakítani, amely alapján egy mindenki által elfogadható turisztikai koncepciót és cselekvési tervek szavazhat meg a képviselõ testület.
A megbeszélés zárásaként Körmendy Anna az Idegenforgalmi Munkabizottság vezetõje átadta a GKI Gazdaságkutató Rt. munkatársainak  a szervezet által készített javaslatokat, amelyeket remélnek, hogy beépítenek a tanulmány készítõi a végleges anyagba.

tsz