CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Hírek - események

2003. szeptember 14., vasárnap 21:38


Ez nem csak egy lakóhely, hanem közösség is

Bánfalvi Őszi Búcsú

Bánfalvi Őszi Búcsú

2003. szeptember 13-án, szombaton tartották a Bánfalvi Őszi Búcsút.

Annak ellenére, hogy az előzetes terv szerint eső esetén a  hagyományőrző program elmaradt volna,  a bánfalviak egy kis csoprotja 15 órakor mégis felvonult a brennbergi faluvégről a könyvtár épületéig.
A Bánfalvi Fiókkönyvtárban Igrecz Katalin köszöntötte a kitartó bánfalviakat és a Kismartonból érkezett vendégeket. Megemlékezett az elődökről, azokról, akik a közösség számára megtartották Kisboldogasszony napját, katolikusoknak és evangélikusoknak egyaránt.

Igrecz Katalin köszönti a kismartoni vendégeket
,,A hagyományokat tisztelők azok, akik az rossz időjárás ellenére elindultak ünnepelni - mondta köszöntőjében Sághy Balázs evangélikus lelkész. ,,Ez nem csak egy lakóhely, hanem közösség. A bánfalviak jól tudják azt, hogy mekkora a közösség megtartó ereje, mint ahogyan azt is tudják, hogy a mai embereknek – akik a közösséget gyakran elfelejtik – mekkora szükségük lenne erre az erőre. - mondta a lelkész.

Sághy Balázs evangélikus lelkész
Reisz Ede örökös ceremóniamester köszöntése és jókívánságai után a jelenlévők elénekelték a bánfalvi Himnuszt.

Reisz Ede
A továbbiakban Kocsis Kriszta fuvolázott, az eső miatt  ,,kamarakórussá" fogyatkozott Bánfalvi Kórus énekelt, majd a jelenlévők közös majd éneklésével, az ágfalvi lányok táncával és kötetlen beszélgetéssel folytatódott az ünnepség.

Kocsis Kriszta


A Bánfalvi Kórus

tsz.