CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: SopronMedia

2003. szeptember 14., vasárnap 22:57


Örök Biblia, Biblia Aeterna- Geológiai Konferencia- A soproni régió csatornázási és szennyvíztisztítási programjáról- A Kapuvári Húsgyár megmentésére alakult válságstáb közleménye- Eszperantó Klub

Hírek, események

Örök Biblia, Biblia Aeterna Szeptember 15-én, hétfőn, 18.00 órakor a Nyugat-Magyarországi Egyetem Benedek Elek Pedagógiai Főiskolai Karán (Ferenczy János u.) mutatják be a közelmúltban Sopronban már kiállított Örök Biblia, Biblia Aeterna című kiállítást, amelyen jelenkori magyar festőművészek, szobrászok, grafikusok bibliai tárgyú művei láthatók. A gyűjtemény tulajdonosa dr. Reisinger János, aki közel húsz év alatt gyűjtötte össze az alkotásokat. A tárlat szeptember 26-ig látogatható, munkanapokon 8.00-16 óra között.
Kapcsolódó cikk:
Csak személyes használatra!

Geológiai Konferencia Az ELTE Geológiai Tanszék szervezésében, továbbá a Nyugat-Magyarországi Egyetem Földtudományi intézet és a MTA Geodéziai és Geofizikai Kutatóintézet társszervezésében szeptember 14-16 között tartják a Hotel Sziesztában az Alpsop elnevezésű konferenciát. Ezúttal 150 kutató tanácskozik az Alpok és a kapcsolódó földtani egységek kialakulásáról és felépítéséről.

A soproni régió csatornázási és szennyvíztisztítási programjáról A Magyar Hidrológiai Társaság Soproni Területi Szervezete a Csatornázási és Szennyvíztisztítási Szakosztállyal, a Vízgazdálkodási Szakosztállyal és a Jogi és Közgazdasági Szakosztállyal közösen előadóülést rendez 2003. szeptember 16-án, kedden, 14.00 órakor Soproni régió csatornázási és szennyvíztisztítási programjáról Előadók: Johantsik Anikó, Kovács Tibor Felkért hozzászóló: Vargáné Korompay Dóra A rendezvényt a Soproni MTESZ-székház (Sopron, Széchenyi tér 2.) I. emeleti előadótermében tartják.

A Kapuvári Húsgyár megmentésére alakult válságstáb közleménye: A Kapuvári Húsgyár megmentésére alakult válságstáb pénteken értékelte az elmúlt egy hónap alatt történteket: A húsgyár a helyi pártállástól független összefogásnak köszönhetően a biztos bezárástól megmenekült. A jelenlegi helyzet azonban sem az ott dolgozók, sem a termelők számára nem megnyugtató, a bérleti konstrukció csak elodázza a jelenlegi problémákat. Ezt a szomorú helyzetet igazolja a napokban megkezdődő gépleszerelés és elszállítás is.
Biztos helyzetet a patinás gyár eladása jelent, a héten létre jött termelői konzorcium részvételével kialakított új tulajdonosi kör számára, s ez a megoldás - az eddigi
tárgyalások alapján - illeszkedik a szaktárca elképzeléseihez is.
A dolgozók, a termelők és a város képviseletében kérjük az FVM minisztert járjon el abban, hogy a gyár megvételére lehetőség legyen, s hogy a kormányzat
hitelgaranciát biztosítson a termelői konzorcium részére – hangzik a válságstáb közleménye.

Városi Eszperantó Klub  Első összejövetelét tartja a Városi Eszperantó Klub szeptember 16-án, kedden 17.00 órakor a Gyermek- és Ifjúsági Központban ( 9400 Sopron, Ady Endre u. 10.). Bővebb információt Sógor Ferenc ad a 99 -511-202-es telefonszámon.