CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Hírek - események

2003. szeptember 15., hétfő 11:29


13. Határmenti Rádióamatőr találkozó

13. Határmanti Rádióamatőr találkozó

A     hét végén tartották meg Sopronban a Nemzetközi Határmenti Rádióamatőr találkozót. A 13. alkalommal, a Brennbergi Gyermek és Ijúsagi Táborban megtartott rendezvényre újból a föld minden részéről érkeztek olyanok, akik év közben csak a rádióhullámokon keresztül tartják egymással a kapcsolatot.
     A rádióamatőrök gazdag programon vettek részt.

A Páneurópai Piknik helyszínén, az évekkel ezelőtt ületett fáknál tett látogatás  és koszorúzás, a rádiósbörze, az aktivitási verseny mind hagyományos és elmaradhatatlan eseményei a találkozónak
Az idén a rádiómataőrök műszaki tevékenységéről, valamint  a Nap hatásáról szóló beszámoló is gazdagította a programot, amelynek a továbbiakban nagy érdeklődésre számot tartó része volt a Jupiter sugárzásai az amatőr sávokban, majd a szintén évi rendszereséggel megtartott kerekasztal- beszélgetés.
A nemzetközi rádióamatőr találkozó harmadik napján, vasárnap a Fertő-tóra és környékére kirándultak a rádiósok, akik minden rendezvény alkalmával hangsúlyozzák a személyes találkozó fontosságát és különleges varázsát.
Öt rádióamatőr is működik a Zalegerszeg melletti Bocföldén, ahonnan Horváth Csaba érkezett. Nyolc éve szereztek tudomást a találkozóról, azóta évente résztvesznek az eseményen. A kapcsolattartás szempontjából fontosnak tartja a rendezvény, amelyen szakmai kérdéseket is megbeszélnek, technikai eszközök beszerzésére is alkalmasnak találják a börzével egybekötött talákozót. A Zalából érkezettek igen elfoglaltak, ezért, az idén egy napra jöttek.

Kapcsolódó cikk:

XII. Nemzetközi Határmenti Rádiómatőr Találkozó Sopronban