CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: SopronMedia

2003. szeptember 16., kedd 02:06


Alpolgármesteri fogadóórák- Corvinus Kör: Grabner József Sopronról vall- Új épületben a Vöröskereszt- Ágfalvi Krónika: megjelent a II. szám- A Fidelitas szórólap-gyűjtési akciója

Hírek, események

Alpolgármesteri fogadóórák 2003. szeptember 17-én, szerdán, 10.00-13.00 óra között tartja fogadóóráit Kalmár István alpolgármester a Városházán (Sopron, Fő tér 1. szám), az I. emeleti alpolgármesteri irodában. Érdeklődni a 99-515-103-as telefonszámon lehet.



Corvinus Kör: Grabner József Sopronról vall A Corvinus Magyar-Osztrák Baráti Kör szervezésében 2003. szeptember 17-én, szerdán 17.00 órakor kerül sor a kör következő ülésére, amelyen Grabner József soproni akvarellista beszél Sopronhoz való kötődéséről, a város ihlető erejéről. A rendezvényre a Kulturális és Baráti Körök Szövetsége Várkerület 19. szám alatti székházában kerül sor.

Kapcsolódó cikkek:

Tavaszköszöntő -Grabner József tárlata
Grabner József kiállítása a  Toronygalériában
Grabner József akvarelljei a Lábasházban
Grabner József : Évszakok Falinaptár a várost szeretőknek



Új épületben a Vöröskereszt A Magyar Vöröskereszt Sopron Területi Szervezete új helyiségének átadó ünnepségére kerül sor 2003. szeptember 18-án, csütörtökön, 14.00 órakor, a Várkerület 43. szám alatt. Az eseményen ünnepi köszöntőt mond Kalmár István alpolgármester, valamint Dr. Morzsányi éva, a Magyar Vöröskereszt főtitkára. Közreműködik a Juventus Ifjúsági Koncert Fúvószenekar.

Ágfalvi Krónika Megjelent az Ágfalvi Krónika 2. száma, amely első oldalán Ágfalvi Futófesztivált hirdet, amelynek célja egy új tornaterem pályázatához az önrész anyagii feltételeinek megteremtése. A ,,Futás a tornateremért" rendezvényt szeptember 20-ára hirdette meg a két versenyrendező, a Váci Mihály Általános Iskola és Ágfalva Község Önkormányzata, a lapban (és rövidesen oldalainkon) a részletes program is megtalálható. Az Ágfalvi Krónika további tartalmából Öt nap a Cserhát ölelésében címmel Pécz Ágota számol be a szandavári táborról, Palóc dallamok az ágfalvi gesztenyésben címmel Czinder Tamásné a nyári népdaltáborról ír. Tűzvédelemről, Ágfalvát bemutató képeslapokról is olvashatnak a lapban. Dr. Németh János orvos szemlyes hangvételű, nyílt levélben ,,nyugtatja meg" az ágfalviakat, hogy Sopronba költözése ellenére is a falu háziorvosa szeretne maradni. Újonnan nyíló panziónak nevet keresnek, továbbá önkormányzati híreket, a Német Nemzetiségi önkormányzat híreit és sporthíreket is olvashatnak az Ágfalvi Krónika második, –  hamarosan oldalainkon is teljes terejedelmében olvasható – számában.

Kapcsolódó oldal:
Az Ágfalvi Krónika, előző I. száma



A Fidelitas szórólap-gyűjtési akciója A Fidelitas papírgyűjtési akciót indít, melynek keretében összegyűjti és a MÉH telepre viszi az MSZP-nek a lakossághoz eljuttatott szórólapjait. A papírgyűjtésből befolyt összeget kisorsoljuk a beküldők között.
A soproni Fidelitas csoport tájékoztatja a lakosságot, hogy 2003. szeptember 20-án (szombaton) 9 és 18 óra között begyűjtési akciót tart a Széchenyi téren. Kérjük mindazokat, akik nem értenek egyet a brossurában foglaltakkal, hozzák el szórólapjaikat.
Aki valamilyen oknál fogva nem tud eljönni a szombati megmozdulásunkra, kérjük, juttassa el a Fidesz irodába a füzetet. Sopron, Új utca 3. I. emelet.- szól a Fidelitas Soproni Szervezete sajtóközleménye.