CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Városháza

2003. szeptember 16., kedd 22:21


A 19. napirendi pont között a távhőszolgáltató részleges privatizációjának feltételei is szerepelnek

Közgyűlési előzetes

Közgyűlési előzetes

    Sopron Megyei Jogú Város szeptember 25-én tartandó közgyűlésén napirendre kerülő kérdésekről tartott sajtóbeszélgetést Kalmár István alpolgármester a soproni Városházán.
    A 19 napirendi pont között a technikai jellegű döntések, valamint az időszakonkénti beszámolók mellett nagyobb figyelmet a Soproni Távhőszolgáltató Kft. tervezett részleges privatizációjával kapcsolatos érdemel. Az alpolgármester kifejtette: a közgyűlésen egyelőre a részleges privatizáció kérdésében történő pályázat kiírásának feltételei, elemei lesznek napirenden. A részleges privatizáció, amelynek oka a város forráshiányos helyzete, megfelelő döntés után a cég 49 százalékának értékesítését jelentené, úgy hogy a díjszabásokkal kapcsolatos ármeghatározó szerep az önkormányzaté maradna.
 

Kalmár István alpolgármester: Értékesítésből lehet bevételre szert tenni 

    Hasonlóképpen a menedzsment-jogok szigorú leszabályozását is fontosnak tartja a város vezetése.
    Kalmár István alpolgármester leszögezte: a részleges privatizáció a város érdekét szolgálná, az abból származó forrásokat fejlesztésekre szeretnék használni.
    A közgyűlés kedvező döntése esetén a jelenleg elindított folyamat révén márciusban érkezhetne a bevétel a város kasszájába. Elhangzott a magántulajdon bevonása racionalizálhatja a műküdtetést, a részleges privatizáció reális lehetőségét alátámasztandó: 2-3 potenciális pályázóról lehet tudni.
    A többi napirendi pont mellett az Önkormányzat Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló előterjesztéssel kapcsolatosan elhangzott: annak tervezete az új jegyzővel egyeztetve készült el.


Kapcsolódó cikk:

Sopron Megyei Jogú Város Közgyűlése - 2003. szeptember 25.: Napirendi pontok