CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: SopronMedia

2003. szeptember 18., csütörtök 14:18


Az Ikva Rádió hírei


Minden ötödik soproni a megengedettnél nagyobb zajban él, derült ki a Közlekedéstudományi Intézet által készíttetett felmérésbõl. Eddig Magyarországon csak Sopronban készült el ilyen zajtérképnek nevezett tanulmány. A tervek szerint a városban felmérik a kevésbé zajos területeket is és fokozzák a passzív zajvédelmet, valamint tervet készítenek arról, hogyan alakítható át a város közlekedése.

Megalakult városunkban a Soproni Tudós Társaság, melynek elnökévé Dr. Winkler Andrást választották. A 70 taggal alapított szervezet célja a nyugat-dunántúli tudományos élet összefogása, valamint a vidék kutatási eredményeinek megismertetése.

52 ország szemészorvosai tanácskoznak három napon át városunkban. A kongresszuson a legkülönbözõbb szembetegségek gyógyítását ismerhetik meg a szakemberek. A konferenciát az elmúlt évben New York-ban majd Athénban rendezték meg.

Szombaton este a városi stadionban lesz a MATÁV Sopron - ETO FC Gyõr labdarúgó mérkõzés, húsz órakor. A keleti tribünön a három középsõ szektorban az 1200 forintos helyek rögzítettek. A többi szektorban érkezési sorrendben foglalhatják el a nézõk. Az állóhely 800 forintba kerül. Jegyek elõvételben a Beni Ben szalonban és az Ógabona téri Tabakban, valamint a klubirodában (Kristály Üzletház) kaphatók

Ötödik alkalommal rendezik meg a Mentálhigiénés Napokat a Gyermek és Ifjúsági Központban szeptember 24-és 25-én. A rendezvényen a szakmai elõadások mellett a témával kapcsolatos kulturális bemutatók is szerepelnek.

Futónap lesz Ágfalván szombaton reggel nyolc órától. Lengyel Gabriella testnevelõ tanár rádiónknak elmondta, hogy a táv 2,5 kilométer, melyet nem idõre kell teljesíteni. A szervezõk egész napra kínálnak családi programot az Ágfalvára látogatóknak, a Vadon Lovas Klubban, és minden résztvevõt jutalom ebéddel kínálnak meg.

A Fidelitas soproni csoportja papírgyûjtési akciót rendez szombaton 9.00-18.00 óra között a Széchenyi téren. A gyûjtés az MSZP-nek a lakossághoz eljuttatott szórólapjaira vonatkozik és azoknak szól, akik nem értenek egyet a kiadványokban foglaltakkal. A gyûjtés után a MÉH-ben fogják leadni a papírt és a befolyt összeget kisorsolják a résztvevõk között.

Holnap 9-16.00 óra között ingyenes ruhaosztást tart az Elke Kincse Alapítvány. A ruhaosztás helyszíne az Uszoda utca 9.szám alatti helyiség.

A Kisalföld Volán értesíti az utazóközönséget, hogy csatlakozott az "Autómentes Nap"-hoz, ezért 2003.09.22-én hétfõn Sopronban menetjegy megváltása nélkül szállítják az utasokat. Ezzel is hozzájárulva a zaj és az egészségkárosító környezeti hatások csökkenéséhez.

A soproni Tigrisek fiú kosárlabdázókat nevelõ utánpótlás egyesület toborzót hirdet szeptember hónapban különbözõ korosztályokban 1986-1996 között született fiúk számára
Jelentkezni lehet szeptember hó minden keddjén:
14.30 órától a Hunyadi János Evangélikus Általános Iskolában
16.00 órától a Deák téri Általános Iskolában
19.30 órától a Sportcentrum kistermében

A Rendészeti Szakközépiskola éleslövészetet tart ma, szeptember 19, 22, 23, 24, 25, 26, 29, 30-án 8-13 óráig a harkai katonai lõtéren.