CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: SopronMedia

2003. szeptember 22., hétfő 13:33


Az Ikva Rádió hírei

2003. szeptember 22. hétfő - 16 óra Sopron, Fő tér
Sopron - Fertőrákos - Sopron - kerékpártúra
indulás: 16 óra Fő tér - érkezés: kb. 17.30 Fő tér

Mozgás és egészség
2003. szeptember 22. hétfő - 17 óra Sopron, Fő tér
30 perces utcai aerobik - kor és súlyhatár nélkül
A torna ideje alatt a várakozó kisgyermekek számára aszfaltrajz versenyt szervezünk.
17.30 a túrakerékpárosok beérkezése - a rendezvény zárása

2003. szeptember 22. hétfő - 15 óra
GÁRDONYI GÉZA ÁLTALÁNOS ISKOLA
Sopron, Ferenczy J. u. 1.
Egészséges Környezetet Gyermekeinkért
Gyermekrajz kiállítás megnyitó

Tömegközlekedés
2003. szeptember 22. hétfő - 17 óra
Sopron, Széchenyi tér METESZ Székház
Közlekedési kerekasztal a Castanea Egyesület szervezésében

A MÁV Rt. és a GySEV Rt. az Európai Mobilitási Hét keretében 2003. 09. 16-tól 22-ig teljes vonalhálózatán, belföldi forgalomban ingyenesen biztosítja a kerékpárszállítás lehetőségét.

A Kisalföld Volán Rt. Csatlakozva az Európai Autómentes Naphoz szeptember 22-én hétfőn Sopronban a helyi járati autóbuszokon menetjegy váltása nélkül szállítja utasait. Így szeretnének hozzájárulni környezetkímélő autóbuszaikkal, hogy a zaj és az egészségkárosító környezeti hatások csökkenjenek városunkban.
Információ: Fekete Győző üzletágvezető

A versenyt indítja és a díjakat átadja: Dr. Horvát Béla képviselő úr

A programokra minden érdeklődőt sok szertettel vár a rendezőség!


Fontos, hogy ismerjük egymás jogszabályait és közösen lépjünk fel a multinacionális cégek kivonulása ellen - hangsúlyozták az osztrák- és magyar szakszervezetek képviselői kismartoni találkozójukon. Az Interregionális Szakszervezeti Tanács burgenlandi és nyugat-magyarországi szervezetének közös ausztriai rendezvényén negyven szakember vett részt.

Minden ötödik soproni a megengedettnél nagyobb zajban él, derült ki a Közlekedéstudományi Intézet által készíttetett felmérésből. Eddig Magyarországon csak Sopronban készült el ilyen zajtérképnek nevezett tanulmány. A tervek szerint a városban felmérik a kevésbé zajos területeket is és fokozzák a passzív zajvédelmet, valamint tervet készítenek arról, hogyan alakítható át a város közlekedése.

Közgyűlést tart városunk képviselő testülete csütörtökön fél kilenctől. A városatyák e héten is hosszú ülésre számítanak.

Szombaton 10.00 órakor ünnepélyesen is átadják a soproni zeneiskola új épületét a Patak utcában. A Horváth József Zeneiskola már szeptember eleje óta, a volt konviktus felújított épületében fogadja növendékeit.

Ötödik alkalommal rendezik meg a Mentálhigiénés Napokat a Gyermek és Ifjúsági Központban szeptember 24-és 25-én. A rendezvényen a szakmai előadások mellett a témával kapcsolatos kultúrális bemutatók is szerepelnek.

A Kisalföld Volán értesíti az utazóközönséget, hogy csatlakozott az "Automentes Nap" -hoz, ezért ma Sopronban menetjegy megváltása nélkül szállítják az utasokat. Ezzel is hozzájárulva a zaj és az egészségkárosító környezeti hatások csökkenéséhez.

A soproni Tigrisek fiú kosárlabdázókat nevelő utánpótlás egyesület toborzót hirdet szeptember hónapban különböző korosztályokban 1986-1996 között született fiúk számára
Jelentkezni lehet szeptember hó minden keddjén:
14.30 órától a Hunyadi János Evangélikus Általános Iskolában
16.00 órától a Deák téri Általános Iskolában
19.30 órától a Sportcentrum kistermében

A Rendészeti Szakközépiskola éleslövészetet tart ma, szeptember 19, 22, 23, 24, 25, 26, 29, 30-án 8-13 óráig a harkai katonai lőtéren.