CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Hírek - események

2003. szeptember 22., hétfő 19:50


Mindkét magyar elbukott...

MINDKÉT MAGYAR ELBUKOTT…
Tenisz Raiffeisen Grand Prix Sopronban

Az időnkénti széllökéseket leszámítva semmi panasz nem lehetett a Hotel Szieszta meseszép parkjában lévő teniszpályákra - az már természetesen más kérdés, hogy ezt a játékosok nem mindig így látják… Lehet a salak biliárdasztal simaságú, a vesztesnek az akkor is mély-szántás, a labdákat terminátoroknak gyártják, az ellenfélnek meg lyuk van a hasában, mégis pontot üt, sőt meccset nyer! Persze a teniszpálya környékét látogatóknak mindez nem újdonság, részben azért, mert ugyan csak vér amatőrként, de ha maguk is pályára kerülnek, akkor mindezt hasonlóképpen látják… - másrészt ez ma már hozzátartozik a tenisz táncrendjéhez.

Hétfőn délelőtt nem kisebb volt a tét, mint hogy ki kerül a főtáblára, kapva ezzel esélyt a 15.000 dollár összdíjazású verseny közel 2.000 dolláros fődíjának, valamint az ezzel együtt járó 18 ATP pont bezsebelésére. Két magyarért is szurkolhattunk, sajnos ez kevés volt, a kvalifikációból nem került hazai játékos a főtáblára. No de menjünk sorjába.
A nagykorúság küszöbén álló, tegnap küzdeni tudásból is remekelő Kellner Ádám mindössze csak egy röpke teniszórát kapott a már kopasz(odó) osztrák Wolfgang Schranztól, aki hatalmas adogatásai mellet néhány pazar ejtést is bemutatott a néhány fős, de ilyen finomságokra mindig hálás publikumnak.

Immáron csak Hultai Gergelyben bízhattunk… - no meg abban, hogy a spanyol fiú nemcsak színleli a gyomorbántalmakat!

- bár ez utóbbi nem derült ki, az viszont igen, hogy a döntő szettben jobb volt a maródi spanyol Jose Antonio Sanchez-De Luna (ilyen névvel operaházak kapui is megnyílhatnak előtte) és került győzelmével a főtáblára, melynek küzdelmei kedd délelőtt kezdődnek.

Hétfői eredmények:

Kock (AUT) - Neumüller (AUT) 6/1 1/6 3/0 feladta
Kallias (CYP) - Thivolle (FRA) 4/6 2/6
Mas-Avellaneda (ESP) - Novak (CZE) 1/6 1/6
Filima (UKR) - Schukhauser (CZE) 6/4 3/6 6/2
Sanches-De Luna (ESP) - Hultai (HUN) 6/3 4/6 6/2
Op Der Heijde (NED) - Khyo (AUT) 6/2 6/4
Kellner (HUN) - Schranz (AUT) 2/6 1/6
Van Gemerden (NED) - Wiespeiner (AUT) 6/2 6/2

(pluzsik)