CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Hírek - események

2003. szeptember 22., hétfő 21:40


Tárlat az őszi erdő jegyében

Taschner Frigyes: Őszköszöntő

Taschner Frigyes: Őszköszöntő
Tárlat az őszi erdő jegyében

    Derűs nyugalom és kiegyensúlyozottság – a Természettel és önmagával megbékélt, bölcsesség korát elért ember életérzése- fogadja a látogatót, ha végignéz az olajfestményeken.

    Taschner Frigyes, a pedagógus, a költő és a festő – így mutatta be őt pályatársa, Grabner József festőművész a mai megnyitón elhangzott köszöntőjében.
    A polgári foglalkozását tekintve gyógypedagógus festőművész közel harminc éve kezdett festeni. Mestereinek Mühl Aladárt, Roisz Vilmost és Szarka Árpádot tekinti.
    Valóban a képpé formálódott gondolatokat láthatjuk a falakra függesztett tájképeken, amelyek meghitt, nyugodt hangulatot árasztanak. Erősen megfigyelhető a művész kedvenc irányzatának, az impresszionizmusnak a hatása.
    Kedvenc témája az erdő. Az őszi, a tavaszi erdő, a fények és hangulatok játéka jellemzi a kiállítást. A Sopron környéki tájak mellett Gemenc és a Fertő tó részletei is megihlették Taschner Frigyest.
    Érdemes megtekinteni ezeket a képeket, amelyek az ősz jegyében készültek, hogy a borongós napok helyett derűs őszidőre várjunk mi is, úgy, ahogy a 72 éves művész szemében tükröződik a világ.
    Az Escort Galériában  október 22-ig látogatható Taschner Frigyes kiállítása.
H.E.