CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: SopronMedia

2003. szeptember 23., kedd 00:39


V. Mentálhigiénés Napok- Szabad szoftverek- A Sopron-környéki táj kialakulás geológiai megközelítésben- VII. Nemzetközi Rajz- és Grafikai Biennálé Győrött- CERNET megyei részvétellel

Hírek, események

V. Mentálhigiénés Napok Ötödik alkalommal szervezik meg szeptember 24-25-én Sopronban a Mentálhigiénés Napokat. A szakembereken kívül szülőket is bevonnak a szervezők a programba, amely során több, fontos témakör is terítékre kerül. a kommunikáció segítségével megteremtett harmónia, a gyerekek kíváncsiságának kielégítése, a közösségbe való beilleszkedésük segítése. Az V. Mentálhigiénés Napok helyszíne a Gyermek- és Ifjúsági Központ (Sopron, Ady E. u. 10.).

Szabad szoftverek A HTE Soproni Területi Szervezete és a Nyugat-Magyarországi Egyetem Informatikai Intézete szervezésében a Soproni Informatikai Klub 16.00 - 20.00 óra között tartja következő összejövetelét, amelyre minden érdeklődőt hív és vár. A Klub keretében 17.00 órai kezdéssel előadásokra kerül sor.
Szabad szoftverek témakörben a következő előadókkal és előadáscímekkel:
Varga Csaba Sándor (Fsf.hu) - GNU/GPL tévhitek és sikertörténetek
Bán Szabolcs (Fsf.hu) - Felhasználói szabad szoftverek
Mátó Péter (Fsf.hu) - Kiszolgálók szabad szoftver alapon
Nagy Károly (Fsf.hu) - Átállási nehézségek
Süveg Gábor (Mbsde.hu) - BSD világa

A Sopron-környéki táj kialakulás geológiai megközelítésben 2003. szeptember 25-én, csütörtökön, 18:00 órakor, a MTESZ székházban (Széchenyi tér 2. II. emelet) A Sopron-környéki táj kialakulás geológiai megközelítésben címmel tart előadást a soproni Scarbantia Társaság.  Előadó: Iváncsics Jenő, geológus.

VII. Nemzetközi Rajz- és Grafikai Biennálé Győrött  A győri Esterházy-palotában található Városi Képtárban (Király u. 17.) szeptember 20-tól tekinthetők meg a VII. Nemzetközi Rajz- és Grafikai Biennálé győztes művei. A tárlaton öt kontinens 42 országának művészei mutatkoznak be, több mint 300 művel.
 A győri biennálé egyik sajátossága, hogy nem a művek megmérettetését, rangsorolását helyezi előtérbe, hanem a mindenkori grafikai eredmények megismertetését. Elsősorban olyan országok művészeinek bemutatására törekszik, ahol a műfajon belül valami kiemelkedően színvonalas, érdekes, izgalmas, előremutató vagy technikailag példaértékű születik. A műfaj lehető legszélesebb határai között áttekintést kíván adni az egyetemes grafika jellemző tendenciáiról, változásairól, előremutató, aktuális eredményeiről.
A nagyszabású képzőművészeti tárlaton a kurátorok által kiválasztott művészek alkotásai szerepelnek.
A tárlat november 16-ig tekinthető meg, hétfő kivételével, naponta 10 és 18 óra között. (gondola nyomán)
 

CERNET megyei részvétellel A Szervező, a CERNET Központ Európai Irodájának Bécsi Oktatási Bizottsága programjaként  a „Minőségbiztosítás az oktatásban, a régiók közötti együttműködésen keresztül; Fejlesztések és perspektívák” címmel szakmai találkozóra és konferenciára kerül sor szeptember 23-24-én Bécsben, melyen a Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzatot Szabó Miklós alelnök képviseli.