CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Hírek - események

2003. szeptember 23., kedd 19:25


Csúcstalálkozók a hármas pályán

Csúcstalálkozók a hármas pályán
RAIFFEISEN TENISZ GRAND PRIX SOPRONBAN

A hétfői játéknap egyik kétségtelen főszereplője volt Hultai Gergely, aki nemcsak törött ütőit hagyta maga mögött a Lőverek aljában, hanem bennünk is a reményt, hogy lesz magyar feljutó a kvalifikációból. A tenisz azonban sok mindenben egy kicsit más, így a félreértések elkerülése, valamint a bennfentesség látszatát megőrzendő még a nézőnek is hasznos lehet a lucky looser kifejezés ismerete…Az enyhén szólva is szangvinikusnak természetű Hultai Gergő barátunk ma ismét pályára léphetett, lévén ő az egyik szerencsés vesztes, sőt ha már így adódott, akkor a tenisz argo szerint adott is egy brillét (azaz egy szemüveget, vagyis két 6/0-as szettet) a fiatal Tóth Lászlónak. A következő ellenfele Bardóczky Kornél lesz, akinek a világ-ranglistán elfoglalt 345. helye ha nem is annyira ijesztő, de azért mégis csak ő a verseny második kiemeltje!

Ezzel előre is futottunk egy kicsit az időben, hisz késő délután volt már, amikor a magyar Davis-kupa játékos spanyol ellenfele néhány labdamenet után feladta a mérkőzést, állítólag üvegszilánkba lépett - nincs szerencséjük a spanyoloknak…
Még bőven az ebédidő előtt voltunk, amikor az idei páros junior Roland Garros győztes Balázs György rendezte le különösebb megerőltetés nélkül a holland Op der Heijde-t.

A mai nap mérkőzései azonban úgy látszik a hármas pályára összpontosultak. Az osztrák Tobias Köck simán nyerte az első játszmát a román Victor Ionita ellen, majd fordított eredmény a második szettben, így jött a döntő játszma. Az első négy gémben mindenki hozta a maga adogatójátékát, majd jött egy supervisori döntést igénylő vitás labda, ami talán pszichésen is kibillentette az osztrák fiút - nomen est omen, győzött Victor.

Ezt követte a nap mérkőzése - legalább is e sorok írója szerint. Lukas Dlouhy a világ-ranglistán belül van a négyszázon, ami azért némi tiszteletet már parancsol a vörös salak világában, még akkor is, ha az ellenfél történetesen éppen spanyol, akik általában befutói a világ salakos versenyeinek. Javier Garcia-Sintes símán vesztette az első szettet, lényegében már a másodikban is temettük teniszszakértő kollégámmal, amikor kín-keservvel azt hozta - döntő szett. A cseh fiú rendkívüli módon elfáradt, volt amikor már alulról szervált, semmi nem segített, győzött a spanyol, talán ezzel helyet is cseréltek a világranglistán.

A végső elszámolás: három magyar a tizenhat között - továbbra is szurkolhatunk, értük is, a színvonalas labdamenetekért, no és természetesen csodálatos időért!

(pluzsik)  

Kapcsolódó cikkek:

Mindkét magyar elbukott...
Raiffeisen Grand Prix - Sopron