CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: SopronMedia

2003. szeptember 26., péntek 14:34


Az Ikva Rádió hírei


Megváltozik a fertődi Esterházy kastély színe. A rekonstrukció során a jelenlegi okkersárga helyett rövidesen terrakotta árnyalatot kap az épületegyüttes. A homlokzat és a díszudvar felújítását, valamint a tetőszerkezet cseréjét még idén elvégzik.

Személyeskedő vitáktól sem volt mentes a tegnapi közgyűlés. A városatyák legfontosabb döntése a SOTÁV privatizálásáról szólt. Ennek értelmében a SOTÁV Kft. 49 százalékos tulajdonjogát fogják pályázatra kiírni.

Szüreti mulatságot rendeznek Nagycenken, három teljes napon át. A mulatság ma délután kettő órakor a kastélyszállónál lévő sátorban az erős ifjak viadalával kezdődik. Holnap tartják a szüreti felvonulást, de egész hétvégén programok és kóstolók váltják egymást. Holnap Fertőhomokra is várnak minden érdeklődőt, hisz falunapot tartanak, melynek gyermek-és felnőtt kulturális programjai délután háromkor kezdődnek.

Holnap futóversenyt és kerékpártúrát rendeznek Brennbergbánya és Récény között. A mezőny délelőtt fél tizenegykor indul Récény központjából, a befutókat pedig a soproni Fő téren fogadják. Az erőnléttől függően több pálya és táv közül választhatnak a résztvevők. A határátkelő reggel 8.00 és este nyolc óra között lesz nyitva Brennbergbánya és Récény között. Vasárnap az Ágfalva és Lépesfalva határátkelő nyílik meg ideiglenesen a gyalogosok és kerékpárosok számára. Vasárnap Ágfalván Búcsút is tartanak.

"Az idősek és fogyatékosok esélyei" címmel X. alkalommal rendeznek nemzetközi konferenciát és szociális tudományos tanácskozást városunkban, október 1-től 3-ig, A tanácskozás központi helyszíne a Pannonia Med Hotel. A konferencia a Népegészségügyi Program alprogramjaként tárgyal az idősek egészségmegőrzéséről, a rehabilitációról, és sok egyéb mellett a fogyatékkal élők esélyeiről. Október 4-én, az Idősek Világnapján nemzetközi találkozó, ki-mit-tud és más kulturális rendezvények helyszíne lesz a Gyermek és Ifjúsági Központ.

Holnap 10.00 órakor ünnepélyesen is átadják a soproni zeneiskola új épületét a Patak utcában. A Horváth József Zeneiskola már szeptember eleje óta, a volt konviktus felújított épületében fogadja növendékeit.

A soproni Tigrisek fiú kosárlabdázókat nevelő utánpótlás egyesület toborzót hirdet szeptember hónapban különböző korosztályokban 1986-1996 között született fiúk számára
Jelentkezni lehet szeptember hó minden keddjén:
14.30 órától a Hunyadi János Evangélikus Általános Iskolában
16.00 órától a Deák téri Általános Iskolában
19.30 órától a Sportcentrum kistermében

A Rendészeti Szakközépiskola éleslövészetet tart ma, szeptember 19, 22, 23, 24, 25, 26, 29, 30-án 8-13 óráig a harkai katonai lőtéren.