CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: SopronMedia

2003. október 10., péntek 13:31


Katasztrófavédelem: magyaror- német együttműködésről tárgyalt a megye- Hétvégi túra Brennbergben- Táncok Sopron Vármegyéből: táncház

Hírek, események

Katasztrófavédelem: magyaror- német együttműködésről tárgyalt a megye Pénteken, 2003. október 10-én, Győrött a Győr-Moson-Sopron Megyei Közgyűlés elnöke, dr. Szakács Imre megbeszélést folytatott a németországi Baden-Württenberg tartomány Belügyminisztériumának képviselőivel,  Reinhard Klee és  Volker Hornung urakkal. A találkozón többek között jelen volt dr. Pesztenlehrer Lajos megyei katasztrófavédelmi főigazgató és Hullámos László városi tűzoltóparancsnok.
A megbeszélés célja a katasztrófavédelem, a katasztrófa-helyzetek megelőzésének és elhárításának területén megszerzett magyarországi és németországi tapasztalatok kölcsönös megismerése volt. A találkozón szó esett még az uniós csatlakozás utáni további együttműködési lehetőségekről. (P. Z.)

Hétvégi túra Hétvégi túra a Brennbergi Turisztikai Klub hétvégi túrát szervez október 11-én, szombaton. A résztvevők Brennbergben a 3-as autóbusz végállomásától 14.00 órakor indulnak útnak, és 16.00 órakor érkeznek vissza. A túra a Brennberg, Havas-bérc, Fehér Dániel forrás, Szalamandra tó, Görbehalom útvonalon visz majd.

Táncok Sopron Vármegyéből A soproni Pendelyes Kulturális Egyesület táncházat szervez a KISZÖV Művelődési Házban 2003. október 11-én, szombaton, 19.00 órakor. A táncházban Csoltói József és Sipos Ferenc tanít táncot, muzsikál a Baranyai-Mozsolits-Stöckert Trió, és Fajkusz Attila zenekara.