CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: SopronMedia

2003. oktĂłber 11., szombat 21:41


A Pápai Kékfestőmúzeum és Scholz János emlékkiállítása- Szokolay ősbemutató- Múzeumi zenés séta Nagycenken- 726 facsemete gazdára vár

Hírek, események

A Pápai Kékfestőmúzeum és Scholz János emlékkiállítása 2003. október 12-én, vasárnap, 11:00 órakor a Pápai Kékfestőmúzeum tárlatával egy időben nyílik meg a 100 éve született Scholz János emlékkiállítása.
A tárlatmegnyitót dr. Domonkos Ottó ny. múzeumigazgató és Nemes András múzeumigazgató tartja. A kiállítás november 30-ig, hétfő kivételével naponta 10-18 óráig tekinthető meg az Orsolya téri Lábasházban.

Szokolay ősbemutató A Vasárnapi Muzsika - Fidelissima-sorozat keretében az Union Brass Quintett és barátai adnak hangversenyt a Liszt Ferenc Konferencia és Kulturális Központben, vasárnap 17.00 órakor. Műsoron: klasszikus rézfúvós muzsika és Szokolay-művek bemutatója Közreműködnek: Boda Gergely, trombita, Ferenczi Balázs, trombita, Wéber Tamás, trombita, ifj. Kiss Vidor, kürt, Prinner Mátyás, harsona, Horváth Vilmos, tuba, Folcz Ádám, ütőhangszerek; műsorvezető: Arany János. Belépőjegy: 500 Ft. A Pannonia Zenebarátok Körének szabad belépés. Belépőjegyek a Pro Kultúra Jegyirodában kaphatók.

Múzeumi zenés séta A Legnagyobb magyar emlékének tisztelettel adózó alkalom színhelye lesz Nagycenk, ahol október 12-én, vasárnap 15.00 órakor a  Széchenyi István Emlékmúzeumtól indul az a zenés múzeumi séta, amelyet Pap Csilla és Horváth Renáta, a soproni zeneiskola tanárai és növendékei szerveznek, és amelynek része lesz a zeneiskolások és tanáraik koncertje is.

726 facsemete gazdára vár A soproni Castanea Környezetvédő Egyesület és az Árnika Erdei Iskola tavaly, Sopron szabad királyi várossá nyílvánításának 725. évfordulója tiszteletére 725 darab facsemetét ajándékozott a városnak, amelyeket intézmények, civil szervezetek, a város polgárai ültettek el. Idén 726 facsemete, cserje ültetésére hívják a soproniakat a környzetvédők, akik október 20-ig várják azok jelentkezését, akik Sopron zöldterületein szívesen vállalnák egy-egy fa elültetését. Jelentkezni a Castanea Zöld Ügyelet Irodáján a 99-321-129-es telefonszámon lehet.