CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: SopronMedia

2003. oktĂłber 14., kedd 00:40


Városháza:közmeghallgatás- Kamara:Az ökoadó- Rendhagyó zeneóra-népi hangszerekkel- Égi, Földi Harmóniák:Égető Mária & St. Martin hangverseny-Hölgyvilágklub- Ki-CHELLO-zták- Kórházi tartozás

Hírek, események

Közmeghallgatás a városházán Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzata 2003. október 16-án, csütörtökön, 16.00 órakor közmeghallgatást tart a soproni városháza nagytermében (Sopron, Fő tér 1.).

Ökoadó és hatásai a vállalkozásokra A Sopron Megyei Jogú Városi Kereskedelmi és Iparkamara az ökoadó és hatásai a vállalkozásokra címmel fórumot szervez székházában (Sopron, Deák tér 14.) Meghívottak: adószakértők és a bevezetés előtt álló ökoadó által érintett vállalkozások.További információt ad: Nagy Józsefné (99/523-570)

Rendhagyó zeneóra -  népi hangszerekkel 2003. október 15-én, szerdán 14:30 órakor a Kislaptáros zenekar, Fajkusz Attila és Orsós Tamás közreműködésével rendhagyó zeneóra lesz  népi hangszerekkel. Az előadás helye: a Gyermek- és Ifjúsági Ház, 9400 Sopron, Ady Endre u. 10.

Soproni Hölgyvilágklub 2003. október 16-án, csütörtökön, 17:45 órakor a Soproni Hölgyvilágklub tagjai a Zettl-Langer Gyűjtemény előtt (Balfi u. 11.) találkoznak,a melyet követően közösen megtekintik a gyűjteményt.

Égi, Földi Harmóniák - Égető Mária és St. Martin közös hangversenye  2003. október 16-án, csütörtökön, 19 órakor, a soproni evangélikus templomban csendül fel Égető Mária és St. Martin közös hangversenye. A szervező, a Soroptimist Club a hangverseny teljes bevételét Sopron hátrányos helyzetű családjainak és gyermekeinek megsegítésére, valamint fiatalok kulturált időtöltését biztosító rendezvények támogatására fordítja. További információk a Programajánlóban.

Ki-CHELLO-zták az olaszokat ,,Katolikus" szörfösök hozták el az első helyet a szombati általános iskolai internetversenyen.
2003. október 11-én, szombaton "Kapu a világra" címmel internetes versenyt szervezett a soproni Gárdonyi Géza Általános Iskola. A UPC Chello által szervezett megmérettetésen Sopron és Olaszország kapcsolatrendszerének felderítése, és a fellelt világhálós információk alapján egy e témáról szóló dolgozat elkészítése volt a feladata a tizenöt háromfős csapatnak. Az első helyezett a Szent Orsolya Katolikus Általános Iskola és Gimnázium gárdája, a "Szörfösök" lett. (Educatio Press)

 Elengedik a kórházi tartozást . A Kisalföld szerint a konszolidációs programját teljesítő soproni kórház ötvenkétmillió forintos hiteltartozásának elengedésére tett ígéretet az egészségügyi tárca. Az intézmény 170 millió forintos lejárt adósságállományt számolt fel.
 A soproni Erzsébet-kórház országos szinten egyike annak a hat egészségügyi intézménynek – a korábban hasonló súlyos anyagi gondokkal szembenéző harminc közül –, amely teljesítette pénzügyi konszolidációs programját. Az érintett kórházak helyzetét áttekintő budapesti plenáris ülésen a kormányzat részéről elhangzott: a konszolidációs programot teljesítő kórházakat mentesítik az állami hitel visszafizetési kötelezettsége alól. A soproni kórház vonatkozásában ez ötvenkét és fél millió forintot jelent.