CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: SopronMedia

2003. október 16., csütörtök 14:35


Az Ikva Rádió hírei


Patyi Elemér, a Nyugat-dunántúli Regionális Idegenforgalmi Bizottság elnöke, a turisztikai régiók tervezett átszervezése és a turizmus állami irányítása ellen tiltakozó nyílt levelet fogalmazott Medgyessy Péter miniszterelnöknek. Az üzenet leszögezi: egyeztetésekre és döntéshozói újragondolásra van szükség. A régióhatárok tervezett megváltoztatása után a területfejlesztési és idegenforgalmi szervezetek közös munkája is nehezebbé válna. (Kisalföld)

Közmeghallgatást tart ma a városháza dísztermében Walter Dezsõ, városunk polgármestere. A közmeghallgatáson Hruby József és Kalmár István alpolgármesterek is jelen lesznek.

Újabb II. Világháborús lövedéket találtak a Jereván lakótelep közelében, egy vendéglátó központ építkezésén. A bombát, tereprendezés közben, egy markológép fordította ki a földbõl. Azonnal értesítették a tûzszerészeket, akik várhatóan ma szállítják el a lövedéket.

Október 16-tól kétnapos konferenciát tart városunkban a Holocaust Dokumentációs Központ. A konferencia összefoglaló címe: Üldöztetés, identitás, integráció. Helyszíne a Benedek Elek Pedagógiai Fõiskola.

A volt soproni járás települései polgármestereinek tartanak tájékoztatót a Soproni Rendõrkapitányságon október 27-én. A polgármesterek megismerkednek a közbiztonság és a közrend aktuális helyzetével és bemutatkozik nekik Sopron új rendõrfõkapitánya is.

Idén is útjára indult a táncházmozgalom Sopronban. A Pendelyes Kulturális Egyesület elsõ estjén Sopron környéki nemzetiségi táncokat tanulhattak az érdeklõdõk. A tervek szerint a határon túli magyarság néptánchagyományaival és a nálunk élõ kisebbségek kultúrájával is megismerkedhetnek azok, akik havonta egyszer ellátogatnak a táncházba.

Pénteken 18.00 órától a MATÁV Sopron NB I-es futball csapata a Videoton otthonában lép pályára. A klub baráti köre szurkolói buszt indít a találkozóra.

A Rendészeti Szakközépiskola éleslövészetet tart október 17-ig 8-13 óra között a harkai katonai lõtéren.

A Nagycenki Széchenyi István Emlékmúzeum november 1-tõl március 31-ig téli nyitva tartással üzemel: ezen idõ alatt a kiállítások naponta hétfõ kivételével 10.00-14.00óra között tekinthetõk meg.