CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Hírek - események

2003. október 17., péntek 16:19


Szakmai tapasztalatcsere

Szakmai tapasztalatcsere

Makó-kistérség víziközműves szakemberei és polgármesterei tanácskoztak Sopronban

    A Makó-térségi Víziközmű Kft. szakemberei és a kistérség polgármesterei szakmai tapasztalacserére érkezek Sopronba, ahol a Sopron és környéke Víz- és Csatornamű Rt. szakembereivel folytattak tanácskozást.
    Ma a soproni Városházán Sopron környéki települések polgármestereivel is találkoztak a víziközművesek.
    A soproni Városháza dísztermében Hruby József alpolgármester fogadta a vendégeket, aki Sopron történelmi múltjáról, továbbá jelenéről gazdasági életéről, idegenforgalmáról, az önkormányzat működéséről tájékoztatta a vendégeket, a találkozón a soproni vízmű szakamberei és néhány Sopron környéki település vezetője is résztvett.
    Medgyesi Pál a Makó-térségi Víziközmű ügyvezető igazgatója elmondta: több mint egy évtizedes a Sopron és Makó közötti víziközműves kapcsolat, amely alatt egymás szolgáltatói startégiája, illetve fogyasztói  szokásainak kérdésköreiben több alkalommal tanácskoztak már.
    A Makó környéki polgármestereknek szervezett szakmai útnak több célja van. Egyrészt a szakmai tapasztalatszerzés mellett, általános önkormányzati gyakorlattal kapcsolatos tapasztalatokkal is gazdagodnak a résztvevők.
    Makó kistérség – 18 településével és hatvanezres lelket számláló lakosságával – egyedülálló abban, hogy a területén  1969-ben megvalósult a kistérség vízellátása, viszont jelenleg Sopron kistérségi régió az, ahol a szennyvíz és csatorna-rendszer EU-s színvonalon valósult meg.
    A makóiak mai szakmai programja holnap sárvári fürdőlátogatással folytatódik.
T.É.