CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Közélet

2003. október 17., péntek 20:23


A Rozsondai és Fényi Gyula körút kereszteződésénél tartottak sajtótájékoztatót

A kertváros nem lesz sárváros

A kertváros nem lesz sárváros

Sopronban a Kutyahegyen a Rozsondai utca és Fényi Gyula körút kereszteződésében tartott sajtótájékoztatót Csonka Tivadar, a körzet képviselője a helyszínen zajló útépítés kapcsán. Az önkormányzati képviselő hangsúlyozta: nem lesz a kertváros sárváros többé, összefogtak a lakók és az önkormányzat, aminek következtében közel 3000 méternyi jó minőségű út épül az Ágfalvi úton. A szakemberek szerint az autópályák építéséhez is ezt az alapot használják.
 

Hruby József alpolgármester, Major Árpád, a Soproni Városüzemeltetési Kft. ügyvezető igazgatója, 
Csonka Tivadar képviselő, Kalmár István alpolgámester

Ez az út egy későbbi aszfaltút alapja lehet majd, addig is megkíméli a helyieket a ,,sárba ragadás" veszélyétől. A munkákat a Soproni Városüzemeltetési Kft. végzi,  rendkívül kedvező áron.

Az összefogás példa értékű  hangsúlyozta Kalmár István alpolgármester - hiszen a lakók a képviselővel közösen maguk kezdeményezték a probléma megoldását. Az önkormányzat a többszörösét adta az összegyűlt pénznek, és a Városüzemeltetési Kft. bevonásával jó áron biztosította a munkálatok elvégzését, egyébként a város szándéka, hogy a Sopronban esedékes munkákat lehetőleg a város saját cégei és soproni cégek végezzék.

Két héten belül elkészül majd az út a Rozsondai utcában, valamint a Fényi Gyula körúton és a Lomb utcában, továbbá az Üdülősoron is. Így az esős évszakot és a telet már száraz lábbal -  kerékkel – úszhatják meg a lakók.
A munkálatok remélhetőleg tavasszal folytatódnak majd a területen.

Horváth Edit