CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Közélet

2003. október 17., péntek 22:52


Család- és otthonteremtés mellett, értékelvű közéleti szerepvállalás

Megalakult a FIDESZ-Magyar Polgári Szövetség Női Tagozata Győr-Moson-Sopron Megyei szervezete

Megalakult a FIDESZ-Magyar Polgári Szövetség Női Tagozata Győr-Moson-Sopron Megyei szervezete

    Sopronban 2003. október 17-én a Liszt Ferenc Konferencia és Kulturális Központban tartotta alakuló ülését a FIDESZ-Magyar Polgári Szövetség Női Tagozata Győr-Moson-Sopron Megyei Területi szervezete. Az ülés vendége volt Vígh Ilona, a FIDESZ Női Tagozat országos elnöke.
    Vígh Ilona az alakuló ülés megelőzően Dr. Molnár Ágnes, választókerületi titkárral közösen tartott sajtótájékoztatón ismertette a FIDESZ-Magyar Polgári Szövetség Női Tagozat fő célkitűzéseit.

    Kiemelte a hagyományos női feladatok és szerepek között fontos a társadalom 52 százalékát kitevő nők közéleti szerepvállalása. Az elnök hangsúlyozta a női tagozat egyik legfontosabb célkitűzése a nők fokozottabb megbecsülésének érvényesítése.
    A nők család- és otthonteremtésben betöltött szerepvállalása, a család összetartása, az egészséges, hagyományos családmodellre való figyelemirányítás a nők egyik legfontosabb feladata.
    A Női Tagozat fontosnak tarja, hogy megfelelő társadalmi elismerésben részesüljenek azok a nők is, akik a családban vállalnak munkát és szerepet.
    A nők közéleti szerepvállalásának fontosságáról szólva a képviselő asszony elmondta: jelenleg a parlamentben a képviselők 8 százalékát teszik ki a nők, a Női Tagozat szeretné, ha ez az arány a jövőben növekedne.
    A Női Tagozat munkája további fontos területei között említette Vígh Ilona az egészségmegőrzés és prevenció (életmód, táplálkozás, sport), a karitatív tevékenységek területeit.
    A FIDESZ Nőt Tagozata fontosnak tartja egyrészt a mindenkori kormány, családokat érintő intézkedéseire reagálni, másrészt a tagozatok vezetőin keresztül az országgyűlési képviselőket a nők, a családok helyzetéről valló információkkal ellátni.
    A képviselő asszony beszámolt arról, hogy Sopronban 92 taggal a Női Tagozat tizenötödik területi szervezete alakul.
    Kérdésre válaszolva Vígh Ilona kifejtette: a FIDESZ-Magyar Polgári Szövetség nem ,,esélyegyenlőségi harcot folytató, feminista mozgalom", hanem több évezredes értékközpontú és családközpontú gondolkodást ötvözi a közéleti szerepvállalással, azért, hogy a döntéshozatalban hangsúlyosabban megjelenhessenek a nők érdekei.
    Vígh Ilona bírálta a kormány család- és otthontámogatási politikáját, az adótörvények módosítását, a gyógyszerár-emelést, az oktatás liberális elvek szerinti átalakítását, a táppénz tervezett csökkentését.

Az alakuló ülésen a FIDESZ-Magyar Polgári Szövetség Női tagozata megyei szervezete tisztségviselőit is megválasztották: elnök: Kónya Istvánné (Sopron), Alelnökök: Dr. Gulyás Zoltánné (Csorna), Firtl Katalin (Kópháza), Zimmermann Zoltánné (Mosonmagyaróvár), Füssy Angéla (Győr). Az Országos Tanácsba megválasztott küldöttek: Molnár Mária (Egyházasfalu), Szalainé Kapui Mária (Csorna), Dr. Pethő Annamária (Győr).
T.É.