CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Mi1más

2003. október 20., hétfő 20:38


Cégéravatás a Teátrumban

Cégéravatás a Teátrumban
Kodolányi János művének leleplezése

- A mai napon három művészet - a képzőművészet, a színművészet és a gasztronómia - találkozásának lehetünk szemtanúi - mondta Csák Péter, a Teátrum vezetője szombat délután.
A Gasztronómia, mint ,,szerény társművészet" igyekezett kiszolgálni az összegyűlt közönséget és a színészeket, akik vidám műsorral kedveskedtek az egybegyűlteknek.

    A cégéravatás tiszteletére jófajta Borostyán sörrel ittak áldomást a résztvevők, miközben kóstolgatták a frissen sült babos pogácsát, az olívabogyóval töltött fasirtot, az ízes sörkorcsolyákat.
    A 30 éves jubileumát ünneplő Civitas Pinceszínház előadói a sört dicsérték műsorukban, aztán a Petőfi Színház jó hangulatú művészei áttértek a hagyományos diákdalokra. A selmeci diákdalokat Nagy Tibor gyűjtötte össze, aki együtt énekelt a színészcsapattal.

A művész: Kodolányi János

    A cégéravatással lehullt a  Borostyán-lepel, és előbukkant az új cégér.
    Ezután az udvarra invitálták a meghívott vendégeket, ahol szépen megterített asztalon egy valódi, rekordméretű babosrétes várta a vendégsereget. A tíz méter hosszú rétes három óra alatt készült el.
    Baján László aranyérmes mesterszekács két társával maga szelte a rétest,és kínálta a saját sütésű pogácsát a vendégeknek.
    Az időjárás is kegyes volt, a nap szépen ragyogott az égen, csak az őszi szél borzolta a leveleket.
    A Belvárosban  életre kelt egy hagyomány - a cégéravatás hagyománya.

Horváth Edit