CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Közélet

2003. oktĂłber 21., kedd 19:01


Győrőtt tartják a megyei megemlékezést - Sopronban Hűség Zászlónál több szervezettel együtt a Fidesz - Fertődön a Muzsikaházban

Az 1956-os forradalom és szabadságharc ünnepi megemlékezései

Az 1956-os forradalom és szabadságharc ünnepi megemlékezései

A Soproni városi  ünnepi események mellett több időpontban és helyszínen emlékeznek 1956 forradalmi eseményeire.
 

A Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat - az eddigi hagyományokat folytatva - az idei évben is ünnepi közgyűlés keretében emlékezik 1956. október 23-ára, a 47 évvel ezelőtti sorsfordító napok eseményeire, azok hőseire.

Méltóságteljes főhajtásra Győrött, 2003. október 23-án, csütörtökön 11.00 órakor a Bartók Béla Megyei Művelődési Központban (Győr, Czuczor G. u.17.), amelyre minden érdeklődőt szeretettel várnak a szervezők.

 Az ünnepség programja:

Az emlékezők 11.00 órakor a Bartók Béla Megyei Művelődési Központ Árpád úti falán elhelyezett Földes Gábor emléktáblánál helyezik el a kegyelet virágait, majd a Bartók Béla Megyei Művelődési Központban folytatódik a megemlékezés.
Dr. Szakács Imrének, a Megyei Közgyűlés elnökének ünnepi beszéde után irodalmi összeállítás tiszteleg 1956. emléke előtt.
A résztvevők ezután filmkockákat tekinthetnek meg a 47 évvel ezelőtti eseményekről.
A programot a Győri Ütőegyüttes műsora zárja.
A Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat minden érdeklődőt szeretettel invitál a közös és méltóságteljes megemlékezésre.



A FIDESZ-Magyar Polgári Szövetség , a Fidelitas, az MKDSZ és a Polgári Körök soproni szervezetei 1956-os forradalom és szabadságharc évfordulóján megemlékezést tartanak október 23-án, 18.00 órakor Sopronban, a Széchenyi téri  Hűség Zászlónál. Az megemlékezésen ünnepi beszédet mond: Ivanics Ferenc, országgyűlési képviselő. Helyezzünk el virágot a Hűség Zászlónál és gyújtsunk gyertyát a hősök emlékére! - szól a szervezők felhívása.


Fertődön 2003. október 22-én, 17.00 órakor tartják az 1956-os forradalom és szabadságharcra való emlékezést. A fertődi Muzsikaházban Dr. Szakács Imre, a megyei közgyűlés elnöke mond ünnepi beszédet, ünnepi műsort a helyi általános iskola diáksága ad.