CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Hírek - események

2003. október 23., csütörtök 16:51


Rotary jótékonysági séta

Rotary jótékonysági séta

Rotary Club Sopron XI. hagyományos jótékonysági sétája
a Horváth József Művészeti Iskola hangszervásárlása javára - Képriporttal -

Támogatókra és hívekre talált, és nemes hagyománnyá vált Sopronban a Rotary Club Sopron október 23-ai jótékonysági sétája, amelyek alkalmával  évről évre a nemzeti ünnepnapon az értékekre irányítják a köz figyelmét, és ami még több, a sétán részvevők adományainak köszönhetően a rotarysok anyagilag is támogatják az értékteremtésben , -megőrzésben, továbbadásban részt vállaló intézményeket, szervezeteket.

Az idei sétának bevételét a Horváth József Művészeti Iskola részére, egy Ammer tipusú csemballó beszerzésére ajánlotta fel a Rotary Club Sopron. Ezért vezetett az útvonal a Perkovátz Háztól – ahol a megjelenteket Hillebrand Imre, a Rotary Club Sopron soros elnöke üdvözölte – a Petőfi tér - Ógabona tér - Lackner Kristóf utca - Patak utca útvonalon a Horváth József Művészeti és Zeneiskoláig. A művészeti iskola udvarán Horváth Rudolf iskolaigazgató köszöntötte a szervezőket és a résztvevőket, amelyet követően Kalmár István, az eseményen megjelent alpolgármester kért szót; Walter Dezső polgármester üzenetét tolmácsolva jelentette be az alpolgármester, hogy Sopron város polgármestere a Rotary Club Sopron által adományozott összeget a kétszeresére szándékozik kiegészíteni.

A közel háromszáz fős közönség számára a művészeti iskola kamaraterme ezúttal kicsinek bizonyult. Ezért a zeneiskola növendékeinek (Stangl Orsolya: oboa, Holyevác Zsófia és Weber Irénke: hegedű, Dibuz László: gitár, Rázó László: ének, Nagy Ágnes: szaxofon, Némeh Gabriella és Kocsis Zoltán: zongora ) produkciói során a zeneművek általi feltöltődést választók mellett, többen az új épülettel való ismerkedés lehetőségét használták ki.

A séta a Várkerületen vezetett a Hűség Zászlóhoz, ahol a résztvevők egy perces néma csönddel adóztak 1956 emlékének, majd a már szintén hagyományos forralt bor, tea, zsíros kenyér és frissen sült pogácsa várta a Perkovátz Házhoz visszaérkezőket.

A közösségben és közösség által megvalósított ünnepi tett példája volt a mai: a hagyományápolás, művészetpártolás, múlttisztelet, a Rotary Club Sopron értékeket és jótékonykodást a középpontba helyező újabb sikeres rendezvénye.
 
 

T.É.