CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Hírek - események

2003. október 24., péntek 16:03


Ágfalvi Krónika - október

Ágfalvi Krónika - október

Megjelent az Ágfalvi Krónika októberi száma, amelynek internetes változata oldalainkon az Ágfalvi Krónika oldalakon, a lap előző számaival együtt olvasható.

Ágfalva információs lapjának tartalmából:
Magyarországi bemutató - Mattersburg után Sopronban ágfalvi gyerekekkel (is) címmel Csernus Gáborné, a szervező ír a 2002 novembere óta zajló, a zemendorfi, drassburgi és az ágfalvi általános iskolák diákjainak EU-projektben való részvételéről és személyes kapcsolatokat is jelentő együttműködéséről. (A cikkben szereplő közös előadásról a cyberpress oldalain is beszámoltunk.)
A Jegyzet az Ágfalvi Futófesztivál margójára szerzője a 2003. szeptember 20-ai versenyről számol be, amelyre Ágfalván kívül Sopronból, Kópházáról, Fertőrákosról, Lövőről, Nagylózsról is érkeztek résztvevők.
A szélkerekek ágfalvi telepítésével kapcsolatos újabb írás is helyet kap az Ágfalvi Krónikában, amelyben a szerző így fogalmaz :,,meglepő módon a szélerőművek ellen a környezetvédők tiltakoznak, pedig a szélerőművek az erőművek között a leginkább környezetbarátok." Majd az írás az ellenzők egyes érveit ismertetve azokra választ adva érvel a szélerőmű Ágfalván való telepítése mellett: ,,Sopronhoz hozzá tartoztak a szélmalmok, régen a szélkerekek megszokottak voltak. Miért félnék most a modern szélmalmoktól? Egyébként Ágfalva és Brennbergbánya a szénbányászat kapcsán több mint 250 éve hazánkban elsőként járult hozzá az akkor csúcstechnikának számító bányászathoz, energiahordozó termeléshez. Ha ma a szélkerekeket támogatjuk, elődeink nyomában járunk, a most modern energiatermelés szolgáljuk."
A Patak utcai útépítésről maga a polgármester számol be, Mi ellen védjük állatainkat? címmel az állatorvos indítja útjára cikksorozatát, amelyben ezúttal a kutyával foglalkozik.
A közérdekű információk között a Polgármesteri Hivatal ügyfélfogadási rendje, tisztségviselők fogadónapjai, a családgondozó, a körzeti megbízott rendőr, a A falugazdász  ügyfélfogadási rendje. A gyógyszertár nyitvatartási ideje, az orvos rendelési, illetve a védőnő szolgálati ideje mellett az istentiszteletek rendje is helyet kap, további hasznos információk, gyakorlati tanácsok mellett.



Kapcsolódó cikkek, oldalak:

Europa Musical - A közeljövőt, a közös Európát villantotta fel
Ágfalvi fotók a Soproni KépIndexben

Ágfalvi Krónika