CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: SopronMedia

2003. október 27., hétfő 07:55


Szerdán alpolgármesteri fogadónap lesz- Sikeres Demeter-nap- Légoltalom Vigyázz! Sopron...: könyvbemutató- Antal Vilmos emlékezete- Változik a múzeumi nyitvatartás

Hírek, események

Szerdán alpolgármesteri fogadónap lesz2003.október 29-én,  9.00-12.00  óra között tartja Kalmár István alpolgármester fogadónapját a Polgármesteri Hivatal (Sopron Fõ tér 1.) alpolgármesteri irodájában. Információ a 99- 515-103-as telefonszámon kérhetõk.
  Sikeres Demeter-nap Bolgár-napot tartottak a tegnap a Soproni Bolgár Kisebbségi Önkormányzat és az Országos Bolgár Önkormányzat szervezésében.a Liszt Ferenc Konferencia és Kulturális Központban. A Demeter-napi ünepségen színes kulturális mûsor és gasztronómiai bemutató várta az érdeklõdõket. A rendezvényen jelen volt Koszpadina Kosztova, a bolgár nagykövetség kulturális attaséja, a rendezvényen felépett  Veliko Tirnovo-i (Sopron terstvérvárosa) Balgarcse Gyermek- és Ifjúsági Népi Együttes. A rendezvény támogatói Budapest Fõváros Önkormányzata, az Esélyegyenlõség Alap, a Magyarországi Nemzeti és Etnikai Kisebbségekért Közalapítvány, a Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériuma, a Fõvárosi Bolgár Önkományzat valamint számos budapesti Bolgár Önkormányzat voltak.

Légoltalom Vigyázz! Sopron... Légoltalom Vigyázz! Sopron... címmel Lovas Gyula újabb könyve látott napvilágot a közelmúltban. A könyv bemutatója 2003. október 28-án, kedden, 15.00 órakor lesz a GySEV palota nagytermében (Mátyás király u. 19.). A könyv az idei ,,Szülõföldünk" megyei helytörténeti pályázaton elnyerte a legjobb pályamûnek járó díjat.

Antal Vilmos emlékezete A Gyermek- és Ifjúsági Központban a Juventus Koncert Fúvószenekar mûsorával emlékeztek meg a fiatalon elhúnyt Antal Vilmos tamburmajorról, akinek minden év utolsó vasárnapján idézik fel emlékét. A fúvószenekart a valamikori pályatárs dr. Friedrich András vezényelte.

Változik a múzeumi nyitvatartás Októver 27-31 között technikai okok miatt zárva tart a Soproni Múzeum. November elsejét követõen március 31-ig a téli nyitvatartási rend lesz érvényes, amely szerint 10-14 óra között várja látogatóit a Soproni Múzeum.