CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: SopronMedia

2003. oktĂłber 28., kedd 13:36


Az Ikva Rádió hírei


Tegnap ülést tartott a GYSEV igazgatósági tanácsa. Az ülésen elhangzott, hogy a vasúttársaságnál a központi költségvetésből finanszírozott modernizáció megvalósult és teljesítették a szigorú költségvetési és létszámgazdálkodási feladatokat. Szabó András a vasúttársaság elnöke és Ács Sándor vezérigazgató helyettes bejelentette, hogy a GYSEV-nél megszűnik a 13. havi bér, helyette 53.és 54. heti juttatást kapnak a dolgozók. A fennmaradó két hét fizetését az alapbérbe építik be.

Tegnap (október 27.) a soproni rendőrkapitányság tanácstermében bemutatkozott a környék települései polgármestereinek Sopron új rendőrkapitánya, Farkas Gábor alezredes. Beszámolt a közeljövő terveiről, a Lackner Kristóf utcai épület felújításáról és arról, hogy 6 Skoda Octáviával és egy VW Passattal bővül a rendőrségi járműpark. Beszámolója után kötetlen beszélgetésen válaszolt a vezetők kérdéseire.

Milliós kárt okozott a múlt pénteki havazás Sopronban. A közterületekre zuhant fák, ágak, lombok takarítása még mindig folyik. Pozsgai Emil a Városüzemeltetési Kft kertészeti részlegének helyettes vezetője rádiónknak elmondta, hogy először az életveszélyes szakaszokat tisztították, és most is dolgoznak a soproni utakon. Igyekeznek a Jereván lakótelepen kialakult helyzetet is minél előbb megszüntetni.

Véradás: ma 14.00-18.00 óra között Fertőd polgárai adhatnak vért a helyi általános iskolában. Várják a véradásra a Porpáczy Aladár Kertészeti Szakközépiskola 18.életévet betöltött tanulóit is.

Kalmár István alpolgármester fogadóórát tart holnap 9.00-12.00 óra között városházi hivatalában.

"A jövő egyháza-az egyház jövője" címmel ökumenikus beszélgetésre várják az érdeklődőket csütörtökön 17.00 órára a Berzsenyi Líceum dísztermébe. A pódium-beszélgetésen részt vesz Ittzés János evangélikus püspök és Bindes Ferenc Katolikus plébános.

A "Magyar Tudomány Napja" keretében október 31-én Széchenyi István emléknapot rendeznek a soproni egyetemen. A hagyományos hársfa ültetés mellett érdekes szakmai programok is várják az érdeklődőket.

Használt ruhák és egyéb háztartási eszközök vásárát rendezi a Menta Egyesület november 8-án szombaton 8.00 órától a Pedagógus Művelődési Házban. A vásáron befolyt összeget a gyermekotthonokban élő fiatalok támogatására fordítják.

Közös régészeti program kidolgozásán fáradoznak magyar és osztrák szakemberek. A program, mely egy napos túrát kínál majd az érdeklődőknek, a "Közös Európai Kultúrtörténeti Utak" része lesz. A nap első felében a rekonstruált schwarzenbachi kelta települést, délután a soproni erdőkben most rekonstruálás alatt álló Várhelyt tekinthetik majd meg a túra résztvevői.

Deák Ferenc születésének 200. évfordulója alkalmából, és a Deák-Év rendezvényeinek részeként szobrot kap Sopronban Deák Ferenc. A szobor avatása december elején várható a Deák téren, az I. Világháborús emlékmű szoborcsoportjával szemben, ahol annak pontos helyét tegnap (október 27) ki is jelölték.