CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: SopronMedia

2003. oktĂłber 29., szerda 12:42


Az Ikva Rádió hírei


Milliós kárt okozott a múlt pénteki havazás Sopronban. A közterületekre zuhant fák, ágak, lombok takarítása még mindig folyik. Pozsgai Emil a Városüzemeltetési Kft kertészeti részlegének helyettes vezetője rádiónknak elmondta, hogy először az életveszélyes szakaszokat tisztították, és most is dolgoznak a soproni utakon. Igyekeznek a Jereván lakótelepen kialakult helyzetet is minél előbb megszüntetni.

A Hotel Sopron értesíti a lakosságot, hogy Mindenszentek alkalmából idén is ingyenesen használhatják az autósok a szálló parkolóját október 31.és november 2-a között.

Hazai pályán is megkezdi szereplését az Euroleasing Orsi Sopron női kosárlabdacsapata az Euroligában. A szlovák Rózsahegy elleni találkozó ma este 6 órakor kezdődik a Sportcentrumban.

Kalmár István alpolgármester fogadóórát tart október 29-én szerda 9.00-12.00 óra között városházi hivatalában.

"A jövő egyháza-az egyház jövője" címmel ökumenikus beszélgetésre várják az érdeklődőket csütörtökön 17.00 órára a Berzsenyi Líceum dísztermébe. A pódium-beszélgetésen részt vesz Ittzés János evangélikus püspök és Bindes Ferenc Katolikus plébános.

HTE Soproni Területi Szervezete és a Nyugat-Magyarországi Egyetem Informatikai Intézete szervezésében a Soproni Informatikai Klub 2003. október 30-án 16.00 -20.00 óra között tartja következő összejövetelét, amelyre minden érdeklődőt hívunk és várunk.
A Klub keretében 17.00 órai kezdéssel előadást szervezünk
Informatikai határvédelem címmel.
Előadó: Tutuntzisz Tamás, Proper IT Biztonsági Rendszerek

A "Magyar Tudomány Napja" keretében október 31-én Széchenyi István emléknapot rendeznek a soproni egyetemen. A hagyományos hársfa ültetés mellett érdekes szakmai programok is várják az érdeklődőket.

Használt ruhák és egyéb háztartási eszközök vásárát rendezi a Menta Egyesület november 8-án szombaton 8.00 órától a Pedagógus Művelődési Házban. A vásáron befolyt összeget a gyermekotthonokban élő fiatalok támogatására fordítják.

Közös régészeti program kidolgozásán fáradoznak magyar és osztrák szakemberek. A program, mely egy napos túrát kínál majd az érdeklődőknek, a "Közös Európai Kultúrtörténeti Utak" része lesz. A nap első felében a rekonstruált schwarzenbachi kelta települést, délután a soproni erdőkben most rekonstruálás alatt álló Várhelyt tekinthetik majd meg a túra résztvevői.

Deák Ferenc születésének 200. évfordulója alkalmából, és a Deák-Év rendezvényeinek részeként szobrot kap Sopronban Deák Ferenc. A szobor avatása december elején várható a Deák téren, az I. Világháborús emlékmű szoborcsoportjával szemben.