CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: SopronMedia

2003. oktĂłber 29., szerda 15:22


GySEV: a pályaépítés miatt késnek a vonatok- A Magyar Tudomány Napja- UNICEF: 3 telefonhívás=1 csecsemőélet- FIDESZ-Akadémia: Lesz-e munkánk? - A munkavállalás lehetőségei

Hírek, események

GySEV: a pályaépítés miatt késnek a vonatok A GySEV Rt. tájékoztatása szerint a Győr-Sopron vasútvonalon pályaépítési munkálatok miatt október 31-én, pénteken 8.30-10.00, valamint 10.50-12.20 óra között, továbbá november 3-án, hétfőn, és november 5-én 8.30 és 12.20 óra között valamennyi személyszállító vonat – beleértve az IC-vonatokat is – várhatóan 15-20 perces késéssel közlekednek.

A Magyar Tudomány Napja A Magyar Tudományos Akadémia Elnöksége, és Agrártudományok Osztályának Erdészeti Bizottsága, a Nyugat-Magyarországi Egyetem Erdőmérnöki és Faipari Mérnöki Karainak, az Erdészeti Tudományos Intézetnek, a Tanulmányi Erdőgazdaság Rt-nek a közreműködésével 2003. október 31-én rendezi meg a "Magyar Tudomány Napja" keretében a Széchenyi István emléknapot, amelynek a programjában többek között szerepel a 9.00-10.00 óra között rendezett koszorúzási ünnepség Nagycenken a Széchenyi Mauzóleumban, ahol a Széchenyi István emléknapot megnyitja: Solymos Rezső akadémikus, az MTA Erdészeti Bizottság elnöke. A továbbiakban  "Tisztelgés gróf Széchenyi István előtt"  címmel emlékbeszédet mond Vizy E. Szilveszter akadémikus, az MTA elnöke.
 10.00-11.00 órakor az akadémiai emlékerdőben faültetésre kerül sor, ahol a soron következő hársfát elülteti: Vizy E. Szilveszter és Faragó Sándor egyetemi tanár, a NYME rektora. 11.00-12.00 óra között a Soproni Tudós Társaság összejövetele lesz a Városháza Dísztermében (Fő tér 1.), ahol Walter Dezső polgármester is köszönti a vendégeket. A további részletes Program a Programajánlóban olvasható.

3 telefonhívás = 1 csecsemőélet

Mi itt, Európában már évtizedek óta nem is hallottunk róla, a világ szegényebbik felén azonban naponta 600 csecsemő hal meg újszülöttkori tetanusz-fertőzésben.
Pedig már 70 éve létezik az a védőoltás, mely a leendő anyát és születendő gyermekeit is megóvja a szülés közben fellépő halálos fertőzéstől. A három vakcinából álló védőoltás-sorozat mindössze 300 forintba kerül. Segítsen Ön is az UNICEF-nek, hogy a védettséghez a távoli országokban is minden fiatal nő hozzájuthasson.

Tárcsázza október folyamán a Matáv Adományvonalat az 1788-as telefonszámon, így hívásonként 100 Ft-tal, azaz egy oltás árával támogatja az UNICEF programját!

Adományait ezen kívül:bedobhatja a Raiffeisen Bank fiókjaiban elhelyezett pénzgyűjtőkbe, átutalhatja az UNICEF bankszámlájára (OTP 11705008-20123725)
További információ: www.unicef.hu

FIDESZ-Akadémia: Lesz-e munkánk? - A munkavállalás lehetőségei 2003. október 30-án, csütörtökön, 18.00 órakor a Liszt Ferenc Konferencia és Kulturális Központban (Petőfi terem) a FIDESZ-Akadémia rendezvénysorozat újabb előadásán a foglalkoztatáspolitika témakörében Őry Csaba, a Fidesz-frakció foglalkoztatáspolitikai műhelyének vezetője tart előadást. Az előadás címe: Lesz-e munkánk? - A munkavállalás lehetőségei.