CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: SopronMedia

2003. október 31., péntek 12:59


A Ikva Rádió hírek


A Hotel Sopron értesíti a lakosságot, hogy Mindenszentek alkalmából idén is ingyenesen használhatják az autósok a szálló parkolóját október 31.és november 2-a között.

Kézművesek utcája épül Sopronban, az Ógabona téri régi húsgyár helyén. A hely a kulturális és vizuális feltöltődésre is lehetőséget kínál majd. A Kézművesek utcájának ötlete Soproni Somlai Attila festőművésztől ered. Az Ógabona teret az Újteleki utcával összekötő 126 méter hosszú útszakaszon - alig egy év múlva - szabadtéri galériákban mutatkozhatnak be a képzőművészek és a kihalófélben lévő kézművesszakmák képviselői. A sétálóutcában valódi soproni hangulatot kölcsönző poncichterudvart is kialakítanak. A Kézművesek utcájának átadását 2004. augusztus 20-ra tervezi.

Szombaton 18.00 órától városi rangadó lesz a sportcentrumban, ahol a Röhnisch-Foton Sopron fogadja az Euroleasing NB I-es női kosárlabda csapatát. vasárnap délután 16 órakor hazai pályán fogadja a MATÁV Sopron futball csapata a bajnok MTK együttesét.

A "Magyar Tudomány Napja" keretében ma Széchenyi István emléknapot rendeznek a soproni egyetemen. A hagyományos hársfaültetés mellett érdekes szakmai programok is várják az érdeklődőket.

Használt ruhák és egyéb háztartási eszközök vásárát rendezi a Menta Egyesület november 8-án szombaton 8.00 órától a Pedagógus Művelődési Házban. A vásáron befolyt összeget a gyermekotthonokban élő fiatalok támogatására fordítják.

Közös régészeti program kidolgozásán fáradoznak magyar és osztrák szakemberek. A program, mely egy napos túrát kínál majd az érdeklődőknek, a "Közös Európai Kultúrtörténeti Utak" része lesz. A nap első felében a rekonstruált schwarzenbachi kelta települést, délután a soproni erdőkben most rekonstruálás alatt álló Várhelyt tekinthetik majd meg a túra résztvevői.

Deák Ferenc születésének 200. évfordulója alkalmából, és a Deák-Év rendezvényeinek részeként szobrot kap Sopronban Deák Ferenc. A szobor avatása december elején várható a Deák téren, az I. Világháborús emlékmű szoborcsoportjával szemben.