CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: SopronMedia

2003. november 03., hétfő 00:37


Változások a vasúti menetrendben az osztrák vasutasok sztrájkja miatt - Pénzt nyert a soproni egyetemi könyvtár

Hírek, események

Változások a vasúti menetrendben az osztrák vasutasok sztrájkja miatt Budapest, 2003. november 2. (MTI) - Az osztrák vasutasok sztrájkja miatt leáll a vasúti forgalom Ausztriában kedden 0 órakor, s a 12 órás munkabeszüntetés ideje alatt a Magyarországról induló nemzetközi vonatokat sem fogadják. A szerelvények csak a magyar határállomásig közlekednek, onnan visszafordulnak - közölte a MÁV vasárnap az MTI-vel.

Pénzt nyert a soproni egyetemi könyvtár A Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériuma közzétette könyvtárfejlesztési pályázatának végeredményét.
2003. májusában hirdette meg a Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériuma "Könyvtári minőségfejlesztés - könyvtári korszerűsítés" című pályázatát, melynek célja volt a könyvtárak szolgáltatási színvonalának, a használói igényeknek és elégedettségnek a mérése, az elkészült hazai teljesítménymutatók és kérdőívek alkalmazásával, megteremtve ezzel a hazai könyvtárak típusonkénti szolgáltatási irányelveinek kialakítását. Pályázni lehetett a elégedettség és az igények felméréséhez szükséges személyi és dologi kiadásokra. A Nyugat-Magyarországi Egyetem Központi Könyvtára a kiíráson 1.218.000 Forintot nyert e célra. A nyugat-magyarországi régió további, támogatásban részesülő intézményei: Berzsenyi Dániel Könyvtár (Szombathely, 1.200.000 Ft), Kisfaludy Károly Megyei Könyvtár (Győr, 861.000 Ft), Deák Ferenc Megyei Könyvtár (Zalaegerszeg, 913.000 Ft). (Educatio Press)