CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Közélet

2003. november 06., csütörtök 17:30


MSZP-sajtótájékoztató – az aktualitás jegyében

Másfél milliárd forint a Medgyessy kormány egy éve alatt

MSZP-sajtótájékoztató – az aktualitás jegyében

A Medgyessy kormány egy éve alatt megközelítőleg másfél milliárd forint állami támogatásban részesült Sopron.

A sajtótájékoztatóra küldött meghívón eredetileg ,,Megbecsülés az idős embereknek” címmel a nyugdíjasok helyzetéről szóló beszámoló szerepelt, azonban az élet átírta a forgatókönyvet. Kránitz László az MSZP országgyűlési képviselője úgy érezte, reagálnia kell ellenzéki képviselőtársa, Szájer József Sopront érintő módosító indítványaira.

Kránitz László kifejtette: A jövő évi költségvetés  módosító indítványai között Szájer József kilenc kérdésben nyújtott be választókörzetét, Sopront érintően módosító indítványokat, amelyeket dr. Molnár Ágnes választókerületi titkár útján tette nyilvánossá. Sopront a parlamentben a negyedik ciklusban képviselő Szájer Józsefnek – aki az Orbán kormány egyik meghatározó egyénisége és politikusa volt – pontosan tudnia kellene, hol húzódnak a racionalitás, a költségvetés szabta határok és hol kezdődnek az álmok - mondta Kránitz László, hozzátéve: Szájer Józsefnek ,,nincs bátorsága a soproniak elé állni",  módosító javaslataiból ,,a Fidesz soproni szervezetének gondolkodásmódja és gyakorlata köszön vissza: az együttműködés, a konszenzus iránti ellenszenv, az állandó összeütközések keresése, a többség akaratának semmibevétele, az alternatívák hiánya és a hisztériakeltés”. Kránitz László cinikus javaslatoknak, a fideszes képviselő korábbi tevékenységére is árnyékot vető, politikai tehetetlenséget mutató, olcsó ,,piár fogásnak" -titulálta a Fidesz országgyűlési képviselője jövő évi költségvetéssel kapcsolatos javaslatait.

“A Fidesz örökül hagyta Sopronnak a végletekig összekuszált GLOBEX-ügyet, az üres ipari parkot, a hulladékkezelés megoldatlanságát, egy előkészítetlen ISPA pályázatot és a Hűségkút után maradó kifizetetlen számlát” - utalt arra a tényre a képviselő, hogy az Orbán-kormánytól kapott 30 millió forinthoz képest 63 milliós költséggel készült el a Hűségkút. .

A továbbiakban az MSZP képviselője elmondta, hogy a 2002-es országgyűlési választások kampányában, programjában mértéktartó, reális célokat fogalmazott meg, olyanokat, amelyek megvalósulására Sopronnak szüksége volt. A kampányígéretek jó része már most teljesült - jelentette ki Kránitz László: befejeződött a stadion rekonstrukciója, szociális bérlakások épülnek, s bár az idei költségvetésben nem szerepel, de a fertőrákosi Barlangszínház felújításának kérdése is megoldódik - ígérte a képviselő.
,, Az elmúlt egy esztendőben a központi költségvetésből közel másfél milliárd forint gazdagítja a várost. Ezek a támogatások összhangban vannak mind az országgyűlési választási kampányban általam vállalt célokkal, mind pedig az önkormányzati választások során a szocialista párt által megfogalmazott programmal." - jelentette ki Kránitz László.

H. E.