CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Közélet

2003. november 06., csütörtök 19:37


Nyílt vitát kezdeményez a Fidesz és a Polgári Összefogás

Nyilatkozat a hulladékgazdálkodási projekttel kapcsolatban

Nyilatkozat a hulladékgazdálkodási projekttel kapcsolatban
Nyílt vitát kezdeményez a Fidesz és a Polgári Összefogás

A mai nap folyamán a hulladékgazdálkodás projekttel kapcsolatosan nyilatkozatot adott ki a FIDESZ és a Polgári Összefogás frakciója:

1. Kalmár István alpolgármester november 4-i sajtótájékoztatóján elhangzott, a Fideszre és a Polgári Összefogás frakcióra vonatkozó, valamint a hulladékgazdálkodási projekttel kapcsolatos állításai csúsztatásokat és valótlanságokat tartalmaznak.

2. A Fidesz és a Polgári Összefogás frakciója
- támogatja a hulladéklerakó és a hulladékgazdálkodási beruházás mielőbbi megvalósítását;
- támogatja a győri EU-projekthez való kedvező csatlakozást;
- támogatja a hulladékkezelésben az érdekelt önkorményzatokkal való szoros együttműködést.

A Fidesz és a Polgári Összefogás frakciója nem támogatja a közszolgáltatások hirtelen megindított és terjeszkedőnek látszó privatizációját.
Privatizációs irányban a hulladékkezelés területén sem kíván felhatalmazást adni a városvezetésnek.

3. A Fidesz a közszolgáltatások privatizációja és a hulladékkezelés kérdéseiben nyílt vitára hívja az MSZP-SZDSZ-es városvezetést.

A nyilatkozatot Abdai Géza frakcióvezető, valamint Dr. Molnár Ágnes és Havas András önkormányzati képviselők sajtótájékoztatón ismertették. Kérdésekre válaszolva elmondták: a hulladékgazdálkodási projekt vonatkozásában azokat a döntéseket kell jelenleg meghozni, amelyekre szükség van. Továbbá hangsúlyozták: a Polgári Összefogás által támogatott, a város érdekeit jobban megjelenítő önkormányzati együttműködés összes lehetőségei sem merültek mind ki, az eddig ismerteken kívül létezik más lehetséges verzió is. Ezért is tartja érthetetlennek a jobboldal azt, hogy miért volt szükség ,,a vehemenciával előterjesztett, majd kényszerből visszavont privatizációs változatra".
Havas András hangsúlyozta: amennyiben általában a Sopron tulajdonában lévő gazdasági társaságok struktúráját a városvezetés át akarja alakítani, azt az ellenzékiek is szívesen segítik a saját  tapasztalataikkal és javaslataikkal. Egy felépített koncepció szerinti, világos jövőképpel és áttekinthető stratégiával rendelkező változtatást, annak konstruktív részvétellel való megvitatását követően, a megszülető döntéssel együtt a jobboldal elfogad.

T.É.