CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Sportcentrum

2003. november 07., péntek 12:40


Szomorú kupa-szereplés

Focinapló - 2003. október

Focinapló - 2003. október

Néhány érdekesség a világ labdarúgásából

október 4. Idegenbeli győzelmekkel fűszerezett rangadók hétvégéje egész Európában ! Skóciában Glasgow Rangers-Celtic Glasgow 0:1, Olaszországban Internazionale-Milan 1:3, Angliában Liverpool-Arsenal 1:2, míg Spanyolországban a Valencia nyert a Barcelona otthonában 1:0-ra.

október 11. A mindent eldöntő EB-selejtezőn Magyarország Lengyelországot fogadta a Népstadionban. Az összecsapás izgalmas volt, a legizgalmasabb azonban az volt, ahogy a lengyel huligánok 120-150 fős csoportokban egymásra vadásztak. Végül kikaptunk 2:1-re, de a lengyelek sem örülhettek, mivel meglepetésre Lettország Svédországban nyert 1:0-ra, így mi a 4. helyen, a lengyelek pedig a 3. helyen végeztek.

október 12. Kialakult az EB-résztvevők első adagja: Portugália rendezőként, Svédország, Csehország, Anglia, Bulgária, Németország, Olaszország, Franciaország, Görögország, Svájc és Dánia már biztos résztvevő, míg a pótselejtezők párosítása: Lettország-Törökország, Skócia-Hollandia, Spanyolország-Norvégia, Horvátország-Szlovénia, Oroszország-Wales.

október 15. A jó, a rossz és a csúf újabb fejezete az UEFA-kupában. Az MTK gyenge szerepléssel idén is kiesett a Dinamo Zagreb ellenében (1:3, 0:0), a Ferencváros balszerencsés 11-esekkel bukott el a Köbenhavn ellenében (1:1, 1:1), míg a Debrecen simán túllépett a Varteks Varasdin ellen, rájuk most a PAOK Saloniki vár.

október 26. Az angol bajnokságban a feltörekvő Fulham a Manchester United otthonában 3:1-re nyert, itt éles Arsenal, Chelsea, Manchester United verseny várható. Spanyolországban a csúcstalálkozón 2:1-es hazai Deportivo La Coruna győzelem született a Valencia ellen, így Real Madrid, Valencia, Deportivo La Coruna versengésnek nézhetünk elébe.