CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: SopronMedia

2003. november 10., hétfő 23:16


Alpolgármesteri fogadóóra- A globalizáció és a nemzeti identitás Kelet-Közép Európában- 10 éves a soproni tervezőművész képzés- Diaparádé - „Győr-Moson-Sopron Megye Szolgálatáért-díj”

Hírek, események

Alpolgármesteri fogadóóra Hruby József alpolgármester 2003. november 12-én, 9.00-12.00 óra között tartja alpolgármesteri fogadónapját a Városházán (Sopron, Fő tér 1.) az alpolgármesteri irodában. További információ az alpolgármesteri titkárság 99/ 515-104-es telefonszámán kérhető

A globalizáció és a nemzeti identitás Kelet-Közép Európában A Magyar-Lengyel Baráti Kör szervezésében a Kulturális és Baráti Körök Szövetsége Várkerület 19. szám alatti székházában A globalizáció és a nemzeti identitás Kelet-Közép Európában címmel Dr. Borbély József tart előadást 2003. november 13-án, csütörtökön, 17.30 órakor.

10 éves a soproni tervezőművész képzés konferencia 2003. november 13-án, csütörtökön 11:00 órakor a Liszt Ferenc Konferencia és Kulturális Központban tartják a 10 éves a soproni tervezőművész képzés című konferenciát, amelynek témája: a felsőfokú művészeti képzés esélyei és lehetőségei az EU csatlakozás után
A programban 11.00 - 12.30 és 13.00 - 14.30 óra közöt tanácskozások folynak.
15.30 órakor Indoor - Outdorr - Kerámiák a kertben című  kiállítás megnyitójára kerül sor a Festőteremben.

Diaparádé  2003. november 13-án, csütörtökön 17:00 órakot az ÉTE és a Soproni Városszépítő Egyesület támogatásával immár hagyományossá vált diaparádét tartják, amelyen az előzetesen leadott diákat és digitális fotókat vetítik le az érdeklődőknek.

„Győr-Moson-Sopron Megye Szolgálatáért-díj” Győr-Moson-Sopron Megye Közgyűlése 2/2002. (III.1.) KR számú rendeletében „Győr-Moson-Sopron Megye Szolgálatáért-díj” alapításáról és adományozásáról döntött. Ennek értelmén a díj 11 tagozatban (kulturális, közoktatási, egészségügyi, közszolgálati, ifjúsági, szociális, védelmi és rendészeti, környezetvédelmi, területfejlesztési, sport, sajtó) adható ki, a megye érdekében kiemelkedő munkát végző személyek tevékenységének elismeréseként.
A képviselő-testület a közelmúltban döntött a területfejlesztési, ifjúsági és szociális tagozat díjainak odaítéléséről.
 Területfejlesztési tagozatban a díj azoknak ítélhető oda, akik: az épített környezet védelmével, a térségi területfejlesztés és területrendezéssel kapcsolatos feladatok  ellátásával, a megye turisztikai értékeinek feltárásával, a térség foglalkoztatási feladatainak összehangolásával foglalkoznak.
Szociális tagozatban a díj azoknak a személyeknek ítélhető oda, akik egészségügyi intézményekben és szociális területen dolgoznak.
Ifjúsági tagozatban a díj a gyermek- és ifjúságvédelem területén, az ifjúsági érdekképviselet érdekében tevékenykednek kiemelkedően.
Az elismerések ünnepélyes átadására 2003. november 12-én, szerdán 15.00 órakor Győrött, a Bartók Béla Megyei Művelődési Központban ( II. emelet) kerül sor. A díjakat átadja: Firtl Mátyás, a megyei közgyűlés általános alelnöke, Szabó Miklós, a megyei közgyűlés alelnöke.
Díjazottak: területfejlesztési tagozatban  Dr. Tóth Péter egyetemi oktató; szociális tagozatban Bonnyai Miklósné körzeti ápoló, Petrovicsné Csendes Ibolya, intézményvezető, Polgár Tiborné osztályvezető ápoló, Széchenyi Ferencné gyermekgondozó, Szolnoki Gyuláné Pozsgai Magdolna otthonvezető; ifjúsági tagozatban Dan Árpádné igazgatóhelyettes, Rábai László tanár, Varga Eszter Ifjúsági Szövetség elnökének.