CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Sport

2003. november 11., kedd 15:49


In memorian Bogdán Balázs

Sporthírek





Bogdán Balázs
In memorian Bogdán Balázs

  Szombaton délután fél kettőkor a kaposvári un. Keleti temetőben kísérik utolsó útjára Bogdán Balázst a 23 éves kosárlabdázót, aki négy éven át hordta a Soproni Ászok KC mezét.
  Kaposváron kezdte a játékot, majd az érettségi után Sopronba került. A 192 cm magas hátvéd, több korosztályos válogatottban is szerepelt, méghozzá nem is akárhogyan. Az idej nyáron aztán Kecskemétre igazolt.
  Élete utolsó meccsét épp Sopronban játszotta, október 24-én. A Karsznai Ferenc csarnokban lejátszott meccsen éppen Balázs kilenc szerzett pontjával nyert új csapata régi társai ellen.
  Tragikus halála november hetedikéről nyolcadikára virradó éjszaka következett be, amikor is az a nagy szíve, a kosárlabdázást szerető nagy szíve megállt.

  A tehetséges fiatalembert a sportág teljes magyar tábora gyászolja.


  Kóbi, Isten nyugosztaljon!




November 12-én este nyolc órakor lép pályára Euroliga  női kosárlabda mérkőzésen az Orsi, a dél -franciaországi Aix en Provence-ban, abban a városban ahol a soproniak 1998-ban megnyerték a Ronchetti Kupát. Szlimák játéka még bizonytalan, viszont eldőlt, hogy nem lesz TV közvetítés, mert a francia TV nem adja a meccset. Natalia Hejková az Orsi edzője szerint a mérkőzésen egyforma eséllyel lép pályára csapata a franciákkal szemben, akiknak a soraiban ott lesz a korábbi Vasút játékos, Lara Mandics.


W.F.


Kép forrása: http://www.univerkse.hu