CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Hírek - események

2003. november 14., péntek 18:04


Advent a Perkovátz-ház Daruka termében és a Széchenyi téren

Adventi programsorozat a Perkovátz-ház Daruka termében és a Széchenyi téren

Az adventi várakozás, az ünnepre valő felkészülés lelki töltetet adó alkalmainak szánják a szervezők  – a Perkovátz-ház Baráti Köre, Dömötöri László és a Lippai János Kertészeti Szakközépiskola és Szakmunkásképző Intézet – azt a programsorozatot, amely a Karácsonyra, a Megváltó születése ünnepére irányítja a soproniak figyelmét.

Ezért a ma már általánossá és megszokottá vált, az ünnep ürügyén, rendezett ,,vásárok" helyett az ünnepvárás meghitt sarkává szeretnék varázsolni a Széchenyi tér Perkovátz-ház - Dömötöri Cukrászda előtti teret, és szeretettel várják a soproniakat a Perkovátz-ház Daruka termében megrendezendő, ünnepváró eseményekre.

November 30-án Jankovics Marcell lesz az esemény vendége, aki ,,Harmatozzatok égi magasok!" címmel tart előadást, amely napon rendezik meg azt a koszorúkötő versenyt és kiállítást, amelyben gyakorlatilag minden soproni indulhat, hiszen  gyermek-, felnőtt-, valamint amatőr és profi koszorúkötők munkáit egyaránt várják a neves személyiségekből álló zsűritagok, akiknek személye egyelőre titok.

Advent további vasárnapjain zongoramuzsika, jazz teremt ünnepi hangulatot; Adventi lény az ember címmel a Katedra együttes irodalmi-zenés összeállítása segíti az ünnepre való készülődést Advent harmadik vasárnapján, amelyet követően a Karácsony előtti utolsó vasárnapon Dr. Horváth József, pápai prelátus előadása, és családi liturgia várja a soproniakat.
A koszorúkiállítás zárása, és a közönségdíjak átadásának alkalmának is szánják a szervezők az utolsó adventi vasárnapot, amelyen Dr. Dávid Tamás zongoramuzsikája zár majd.

A meghitt hangulatú rendezvénysorozat ideje alatt a helyszínen forralt bor és karácsonyi sütemények várják majd a látogatókat.

A Perkovátz-ház Daruka termében a hagyományteremtés szándékával tartandó adventi programsorozatról, és a Széchenyi téri koszorúkészítő versenyről a Lippai Iskola képviselője, Perkovátz Tamás, Dömötöri László, és az ötletgazda, Tóth András tájékoztatta a sajtót, akik arra kérték a soproniakat, hogy minél többen vegyenek részt a közös ünnepvárásban: az előadások, koncertek hallgatójaként, koszorúkészítéssel, közönségszavazatokkal egyaránt.
 

Együtt a szervezők a Perkovátz-ház Daruka-termében

Perkovátz Tamás szerint a minden területen elüzletiesedő világban, fontos, hogy ne felejtkezzünk meg, arról, amiről a karácsony és az advent valójában szól. Vállalkozóként (vagy annak ellenére?), ezért is tartják fontosnak, hogy advent minden vasárnapján gyertyagyújtással, zenével, verssel, ünnepi gondolatokkal készüljenek a soproniak a Karácsonyra, ,,úgy ahogyan ez a keresztény világban szokás".
 

Az adventi koszorúkötő verseny felhívása

A verseny feltételei: Bármilyen méretű, szabadon választott stílusban kötött adventi koszorú elkészítése.

Az elkészített koszorúk leadásának  ideje: 
Előzetes telefonos jelentkezést követően (30/9-162-906),
2003. november 29.  10.00 -12.00 óráig.

Helye:  Perkovátz-Ház, Sopron, Széchenyi tér 12.

A kiállításmegnyitó és eredményhirdetés ideje:
2003. november 30. 17.00 óra

A kiállítás megtekinthető adventi időszakban november 30 – december 21-között, minden nap 8.00-20.00 óráig.

Szakképzett virágkötők versenyének díjai:
 I. helyezett    50 000 Ft
II. helyezett    25 000 Ft
III. helyezett   10 000 Ft

A virágkötészetet kedvelő gyermekek és felnőttek versenyében értékes nyereményekkel díjazzuk a szép és egyéni koszorúkat készítőket.

Ezen kívül minden 16 éven aluli versenyző ajándékot kap.
Reméljük, hogy a soproni virágboltok is szerepelnek majd mestermunkáikkal.
A közönség díjas pályamunkát a kiállítás zárásakor díjazzuk.

Az  adventi ünnepvárás jegyében szeretettel várunk minden kedves soproni polgárt!

Adventi programsorozat a Perkovátz-ház Daruka-termében

November 30. 17.00 óra  Adventi koszorúkészítő verseny és kiállítás; Gyertyagyújtás, kiállításmegnyitó és eredményhirdetés a Széchenyi téren
                       18.00 óra  „Harmatozzatok égi magasok!” -  Jankovics Marcell előadása az adventi és karácsonyi ünnepről

December 7.   17.00 óra  Adventi muzsika: Szekendy Tamás, zongoraművész
                       18.00 óra  Adventi jazz -  Varga Jazz Trió

December 14. 17.00 óra  „Adventi lény az ember”  -  a Katedra együttes irodalmi, zenei összeállítása Adventről és Karácsonyról

December 21.  17.00 óra  Advent gyökere és fája - Dr. Hováth József,  pápai prelátus  előadása Családi liturgiával
                       18.30 óra      Adventi koszorú kiállítás zárása - Gyertyagyújtás, közönségdíjak átadása
                       19.00 óra  Adventi zongoramuzsika -  Dr. Dávid Tamás előadásában