CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Hírek - események

2003. november 14., péntek 18:37


A Sopron Bank Rt. - együttműködés a régióért

A Sopron Bank Rt. - együttműködés a régióért

A Sopron Bank Rt. –  meghirdetett szlogenje szerint: ,,a jövő bankja" – a magyar-osztrák gazdasági és kulturális együttműködés jele, lehetősége, ígérete és jövőt jelentő esélye, továbbá az Európai Unió bővítési folyamatában, illetve az abból adódó történelmileg egyedülálló helyzetben, a földrajzi közelség és a közös történelmi  múlt okán is, valamint a közös régiós jövőt tekintve kölcsönösen előnyös partnerkapcsolatot ígér.

A cég ünnepélyes megnyitóját Sopronban  Burgenland tartomány, Győr-Moson-Sopron Megye, Sopron vezetői mellett a régió közéleti személyiségei részvételével a Liszt Ferenc Kulturális és Konferencia Központban tartották, ahol természetesen a két bank – EB und Hypo Burgenland Bank és a Sopron Bank – vezetői, Gerold Stagl, illetve dr. Losonczi Ferenc is résztvettek.
Franz Steindl, Burgenland tartományfőnök-helyettese a Pannon-élettér új, a kihívásoknak megfelelő esélyének nevezte a gazdasági, kulturális és társadalmi vonatkozásokkal rendelkező, dinamikus fejlődést biztosító, üzleti, valamint pénzügyi együttműködést.
 A Sopron Bank Részvénytársaságot a Bank Burgenland alapította, amely vezető regionális banki szerepet játszik Burgenland Szövetségi Tartományban. Ez a bank éveken keresztül képviselet útján volt jelen Sopronban és így Ausztriából tudta a magyar ügyfeleket gondozni.
A Sopron Bank Rt. Sopronban működik. Székhelye a Kossuth Lajos u. 19. szám alatt található, munkatársai, valamint a bank döntéshozó szervei, ismerik a piacot, mert a régióban élnek  A bank különös hangsúlyt helyez ezért a regionális vállalkozások testreszabott finanszírozására, a régióra történő koncentrálásra és az
ügyfeleknek, az Európai Unión belüli határokon túlnyúló gazdasági mozgásterének bővítésére, támogatására.
Az ünnepi esemény résztvevői hangsúlyozták: a határon átnyúló együttműködés követendő és kiváló példáját adja az EB und Hypo Burgenland Bank égisze alatt megszületett új soproni pénzintézet, amelynek honlapja oldalainkról is elérhető: http://www.sopronbank.hu/.

tsz