CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Sportcentrum

1999. április 22., csütörtök 00:00


GYSEV-RINGA-DKSK BORSODCHEM 63:55

Döntõben a GYSEV-RINGA

NÕI KOSÁRLABDA PLAY OFF A DÖNTÕBE JUTÁSÉRT:
GYSEV-RINGA - DKSK BORSODCHEM 63:55 (39:27)


A mindent eldöntõ ötödik mérkõzésre került sor szerdán este a Sportcentrumban. Érezni lehetett a közönség körében a felfokozott izgalmat és a nagyon remélt soproni gyõzelem utáni vágyat. A mérkõzés úgy indult, ahogy szerettük volna. A védekezés nagyon szoros volt és a támadás befejezés is sikeres, emiatt gyorsan 10 pont körüli volt a soproni elõny. Az elmúlt mérkõzésen pihent (sérülés miatt) Balogh Judit ismét vezér egyéniség volt, de a többiek is nagy akarással küzdöttek.

Talán az elsõ félidõ legérdekesebb eseménye volt a vendég szurkolók összecsapása a biztonsági emberekkel, akik el is távolították õket a lelátóról és csak néhány perc múlva engedték vissza õket - néhány kivétellel.

A második félidõ több izgalmat tartogatott méltóan egy ilyen fontos mérkõzéshez. A diósgyõri zóna védekezés ellen nem találta meg a GYSEV-RINGA az ellenszert és nagyon visszaesett a pontszerzés. A vendégek fõleg Frett révén sorozatosan kosarat szereztek és a válaszok elmaradtak, így a veszélyes 56:54-es állás alakult ki. Ekkor Balogh Judit ismét kezébe vette az irányító pálcát és egy lepattanó után végig vezette a pályán a labdát és be is dobta a ziccert az azt követõ személyivel együtt. Ekkor már csak 1 perc volt hátra és a vendégek taktikai személyiket követtek el, amiket ismét Balogh hibátlanul értékesített és az ellentámadások már pontatlanok voltak. Ezzel kialakult a 63:55-ös végeredmény, ami a GYSEV-RINGA-t ismét a döntõbe segítette.

A GYSEV-GINGA kosárdobói: Orekhova 2, Balogh 31/3, Anitics 8/3, Kurtinaitiene 11, Béres 11.