CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Hírek - események

2003. november 19., szerda 00:25


Egy hét az egészségért

Egy hét az egészségért
Egészségnevelési hét Ágfalván

Az egészség jegyében telik ez a hét Ágfalván. A Győr-Moson-Sopron megyei település általános iskolájában már hagyomány az évente rendezett “Egészségnevelési hét”. Az idén a gerincbetegségek megelőzésére helyezik a hangsúlyt.

    Az ágfalvi Váci Mihály Átalános Iskola pedagógusai fontosnak tartják a gyerekeket a helyes életvezetési szokásokra nevelni, hiszen ez a záloga annak, hogy később minél többen kiegyensúlyozott, egészséges felnőttként éljenek. Ezért rendezik meg minden évben ’Egészségnevelési Hetet” az iskolában.
    November 17-én a tantestület részére tartott, az ún. környezetnevelési program készítéséről szóló előadással vette kezdetét az egészséghét. Baltigh Csabáné elmondta: egy tavaly készített felmérés szerint az iskola minden második tanulóján mozgásszervi elváltozások figyelhetők meg. Ez arra ösztönözte a szervezőket, hogy az idei programok között a gyerekek mozgáskultúrájának fejlesztésére helyezzék a hangsúlyt; ezért hétfőn kora délután az alsósok, majd a felsősök számára tartott gerinctornát Lengyel Gabriella testnevelő.
    A hét többi napján egyebek mellett étel-, gyógynövény- és teakóstoló, játékos foglalkozások, ügyességi vetélkedők, sok-sok mozgás, valamint különböző előadások várják az érdeklődőket. A szervezők remélik, a pedagógusok mellett a szülők is aktívan bekapcsolódnak az egészséges életmódot népszerűsítő programokba.

Tóth Anita Lilla


Kapcsolódó oldalak:

Ágfalvi Krónika
További fotók Ágfalváról